Oikomishoito & oikomishoidot Helsinki – Hampaiden oikominen ilman rautoja

Hampaat voidaan nopeasti suoristaa lähes näkymättömästi. Hampaiden oikominen on perinteisesti tehty ns. kiinteillä kojeilla eli hampaan pintaan kiinnitetyillä metallisilla kiinnikkeillä ja niihin kiinnitetyillä teräslangoilla.

Uusilla, lähes huomaamattomilla menetelmillä, kuten Invisalign, hampaiden oikominen tapahtuu huomaamattomasti. Näissä hoidoissa läpinäkyvillä, muovisilla oikomiskalvoilla voidaan hampaat oikoa tehokkaasti ja miellyttävästi.

Uudella menetelmällä vähemmän hoitokäyntejä

Hoitokäyntejä tulee vähemmän kuin kiinteiden kojeiden käyttäjällä, koska asiakas vaihtaa hoidon edetessä itse kalvon uuteen viikon parin välein. Kalvot voidaan helposti poistaa esimerkiksi syömisen ajaksi ja hampaiden puhdistus on näin todella helppoa.

Klinikkamme oikoja, erikoishammaslääkäri Isabelle Manner tekee maksuttomia konsultaatioita. Voit varata hänelle konsultaatioajan kätevästi suoraan nettiajanvarauksestamme täältä!

Uudella menetelmällä vähemmän hoitokäyntejä

Kuinka kauan hampaiden oikominen aikuisena kestää?

Hampaat voidaan nopeasti suoristaa lähes näkymättömästi, mutta oikomisen aikataulu riippuu oleellisesti lähtötilanteesta. Pienet hampaiston etualueen asentovirheet voidaan korjata jopa parissa kolmessa kuukaudessa.

Laajat, koko purentaa koskevat hampaiden oikomishoidot kestävät huomattavasti kauemmin. Hampaiden siirtyminen määräytyy hammasta ympäröivän luun muotoutumisvauhdin mukaan. Hampaita ei voi siirtää nopeammin kuin luusolut sen sallivat.

On tärkeää, että saat huolellisen tutkimuksen ja hoidon määrittelyn yhteydessä hoitosuunnitelman, arvioidun hoitoajan ja hoidon kustannukset.

Hampaat voidaan nopeasti suoristaa lähes näkymättömästi. Kuvassa hampaat ennen oikomishoitoa.
Ennen oikomishoitoa

Kuva suoremmista hampaista oikomishoidon jälkeen. Uudella menetelmällä vähemmän hoitokäyntejä.
Oikomishoidon jälkeen

Pysyvätkö hampaat varmasti uusilla paikoillaan?

Kun hampaiden oikominen on saatettu päätökseen ja purenta on kohdillaan, alkaa ylläpitovaihe eli retentio. Hampailla on luontainen taipumus palata entisille paikoilleen. Uusimpien tutkimusten mukaan hampaat leukaluuhun kiinnittävillä säikeillä kestää kahdesta jopa seitsemään vuotta luutua uusille paikoilleen. Etukäteen tätä on mahdotonta arvioida ja sen takia retentiovaihe on hyvin tärkeä.

Palautuminen estetään kielen puolelle laitettavalla tukilangalla, irrotettavalla muovilevyllä tai kalvo-oikomisen jälkeen vaihtoehtoisesti öisin käytettävällä kalvolla. Lanka on pysyvä, mutta kalvon käyttöä vähennetään vähitellen jokaöisestä muutamaan yöhön kuukaudessa.

Osa potilaista haluaa pitää kalvoa joka yö ja varmistaa siten, ettei kalvon käyttö unohdu. Tällöin kalvo toimii hieman kuten purentakisko vähentämällä hampaiden yhteen puremista ja kulumista.

Sattuuko hampaiden oikominen?

Hampaiden oikomishoidossa hampaisiin kohdistetaan voimaa, joka liikuttaa niitä. Uusissa irrotettavilla kojeilla tehdyissä hoidoissa, kuten Invisalign tämä voima on hellävarainen ja tasainen.

Hampaat eivät kipeydy hoidon aikana joskin pientä arkuutta saattaa toisinaan esiintyä uuden kalvon käyttöönottoa seuraavan päivän ajan. Useimmiten kipua ei tule lainkaan.

Terveet hampaat voidaan nopeasti suoristaa lähes näkymättömästi

Suun pitää olla terve ennen hampaiden oikomista. Hampaissa ei saa olla reikiä, tulehduksia tai hammaskiveä eikä ikenissä tulehduksia, mutta muuten kenen tahansa hampaita voidaan oikoa.

Myös ikääntyvien hampaita voidaan oikoa, mutta lääkärin pitää ottaa huomioon, että tukikudokset eivät välttämättä ole yhtä tukevia kuin nuorilla.

Yhdistetty hampaiden oikomishoito ja hammaslaminaatit

Hampaat voidaan suoristaa lähes näkymättömillä oikomiskalvoilla nopeasti. Tämän voi tehdä myös ennen laajempaa esteettistä hammashoitoa, kuten täydellinen muodonmuutos hammaslaminaateilla. Uudella menetelmällä tulee myös vähemmän hoitokäyntejä.

Jos hampaat ovat kuluneet tai värjääntyneet ja sen lisäksi ahtautuneet väärään asentoon on tämä menetelmä erinomainen saavuttamaan paras mahdollinen esteettinen lopputulos.

Lisäksi tällaisissa vaativissa tapauksissa hammaskudosta säästetään verrattuna siihen, että hampaisiin valmistettaisiin hammaslaminaatit ilman hampaiden oikomista ja hampaita jouduttaisiin runsaasti hiomaan.

Maksuton konsultaatio Helsingissä

Järjestämme maksuttomia konsultaatiokäyntejä, jotta saisit mahdollisimman kattavan kuvan tilanteestasi ja sinulle parhaiten sopivasta hoidosta.

Konsultaatiokäynti ei sido sinua mihinkään vaan tarkoituksena on, että saat tutustua klinikkaamme ja sinua hoitavaan henkilökuntaan rauhassa.

Saat helpoiten ajan maksuttomaan konsultaatioon oikomishoidon erikoishammaslääkäri Isabelle Mannerille nettiajanvarauksestamme.

Varaa maksuton konsultaatio