Esteettinen hammashoito: Hampaiden valkaisu

Useimmat meistä haluaisivat parantaa jotain ulkonäössään, jos se vain olisi mahdollista. Monet ihmiset ovat tyytymättömiä ulkonäköönsä, mutta eivät välttämättä tiedä kaikista tarjolla olevista menetelmistä.

Välillä oman ulkonäön muokkaaminen mietityttää – onko se kannattavaa? Vastaus tähän kysymykseen on ehdottomasti kyllä. Jo pienillä toimenpiteillä on mahdollista saada aikaiseksi huomattava muutos, joka vaikuttaa positiivisesti siihen, miten hyvä olo sinulla on omassa kehossasi. Kun olet tyytyväinen omaan ulkonäköösi, on vointisi kokonaisvaltaisesti parempi.

Miksi hampaat värjäytyvät?


Hampaiden värjäytymisen syitä on monia. Hampaat värjäytyvät iän myötä ja lisäksi myös omat elintapamme vaikuttavat värjäytymiseen. Useat suosimamme ruoka-aineet, kuten tee, kahvi ja punaviini, värjäävät hampaan pintaa. Myös tupakoinnilla on hammasta värjäävä vaikutus.

Mitä minun tulisi tietää hampaiden valkaisusta?


Hampaiden valkaisu on tehokas tapa saada hampaan oma väri mahdollisimman valkoiseksi ilman että hampaan pinnasta poistetaan sen omaa rakennetta. Valkaisulla ei voida muuttaa hampaan värisävyä, mutta sillä voidaan turvallisesti saada hampaiden oma väri vaaleammiksi.

Valkaisutuloksen säilyminen vaihtelee mutta usein tulos säilyy pari – kolme vuotta. Ruokailu- ja elintapatottumukset vaikuttavat tuloksen säilymiseen.

Hampaiden valkaisu – erilaisia menetelmiä

Paras ja turvallisin tulos hampaiden valkaisussa saadaan hammashoidon ammattilaisten suorittamana. Käytössä on kahdenlaista menetelmää.

Tehokkain menetelmä on ns. klinikkavalkaisu, joka suoritetaan hammaslääkärin vastaanotolla. Ikenen ja pehmytkudoksen suojauksen jälkeen erityisellä valolla aktivoidaan valkaisugeeli, joka on asetettu hampaan pinnalle. Hoito kestää noin 1,5 tuntia ja tulos on nähtävillä välittömästi hoidon jälkeen.

Hampaiden valkaisu on mahdollista toteuttaa myös kotioloissa. Kotivalkaisussa vastaanotolla valmistetaan henkilökohtaiset valkaisumuotit, joita pidetään suussa noin 1-3 viikon ajan 30-60 minuuttia päivässä.

Valkaisun kustannukset vaihtelevat käytettävän menetelmän mukaan. Kalleinta on vastaanotolla tehty klinikkavalkaisu. Kokeneet suuhygienistimme kartoittavat yhdessä kanssasi sinulle sopivimman valkaisumenetelmän.