Hammaslaminaatit

Hammaslaminaatit ovat ohuita, keraamisia kuoria, jotka on suunniteltu ja valmistettu yksilöllisesti peittämään hampaan pinnan.

Hampaat voivat olla syystä tai toisesta lohjenneet tai säröilleet ja harmitusta voi aiheuttaa myös väärässä asennossa oleva tai väriltään tummunut hammas. Ongelmat ovat hampaiden lailla yksilöllisiä ja niistä kärsii yllättävän moni!

Hammaslaminaattien avulla voidaan muuttaa hampaan ulkonäköä, väriä, muotoa, kokoa, asentoa, hampaan pinnan muotoa ja kiiltoa. Näin saadaan vaurioitunut hammas jälleen kestäväksi ja luonnollisen näköiseksi.

Hammaslaminaateilla voidaan korjata yksittäinen hammas tai useampia hampaita luonnollisen, kauniin hymyn luomiseksi.

Niitä voidaan myös käyttää osana laajempaa hoitosuunnitelmaa, joka sisältää muita hoitoja, kuten posliinikruunut, sillat ja implantit. Tämä on hyvin yleinen vaihtoehto tilanteessa jossa hampaisiin on tehty vuosien aikana monenlaisia hoitoja ja hymy ei ole enää yhtenäinen.

Esteettisen hammaslääketieteen uudet innovaatiot ja huipputeknologia ovat mahdollistaneet korjata hampaat kestävällä ja luonnollisen lopputuloksen takaavalla menetelmällä.

Jos olet tyytymätön hymyysi voimme Medidentissä auttaa sinua saavuttamaan toiveesi.

Voit varata maksuttoman konsultaatioajan kätevästi suoraan nettiajanvarauksestamme.

Mitä hammaslaminaatit ovat?

Hammaslaminaatit ovat kestävä esteettisen hammashoidon menetelmä, jota käytetään hymyn parantamiseen. Olipa hampaasi vino, lohjennut tai värjäytynyt hammaslaminaatti voi olla paras ratkaisu sinulle.

Hammaslaminaatti on hyvin ohut keraaminen kuori, joka kiinnitetään suoraan hampaan pintaan. Lopputulos on oman hampaan värinen ja tuntuinen.

Jokainen hammaslaminaatti muotoillaan yksittäin ja lopputuloksena on täysin henkilökohtainen uusi hymy.

Miksi valita hammaslaminaatit?

Hammaslaminaattien avulla voidaan hoitaa monia erilaisia ​​hammaslääketieteellisiä ongelmia, kuten:

 • Sulkea hampaiden välissä olevat aukot
 • Korjata kuluneet, halkeilleet tai rikkoutuneet hampaat
 • Korjata fluoroosin, vanhojen paikkojen tai juurihoidon tummentavat hampaat
 • Korjata vino, kiertynyt tai ulkoneva hammas
 • Korjata ns Gummy Smile lisäämällä hampaiden pituutta ja korjaamalla ienraja

 

Hammaslaminaattien edut

Keraamiset hammaslaminaatit on erinomainen menetelmä korjata lohjennut, värjäytynyt tai väärässä asennossa oleva hammas. Myös hampaiden välissä olevat raot voidaan poistaa hammaslaminaattien avulla.

Ohuella keraamisella kuorella saadaan esteettisesti hyvä ja kestävä lopputulos joka on verrattavissa omaan terveeseen hampaaseen.

Hammaslaminaatit eivät muuta väriään ajan mittaan ja niiden avulla voidaan aikaansaada luonnollinen ja raikas hymy.

Hammaslaminaattien avulla voidaan

 • suojata ja vahvistaa alla olevaa hammasta
  parantaa hampaan ulkonäköä
 • sulkea hampaiden välissä oleva rako
 • muuttaa hampaan väriä
 • korjata yksi tai useampi hammas
 • säästää omaa hammasta enemmän kuin kruunun valmistuksessa
 • saada muutos lyhyessä ajassa
 • valita väri vapaasti eikä se muutu ajan mittaan

Hammaslaminaattien valmistus

Hammaslaminaattien valmistus on potilaan kannalta kohtuullisen yksinkertainen toimenpide. Ensimmäisellä käynnillä voi neuvotella hammaslääkärimme kanssa toiveistasi. Hammaslääkäri tutkii hampaasi ja varmistaa, että laminaatit ovat oikea valinta kohdallasi.

Saat täyden selvityksen suun terveydentilasta, mukaan lukien mahdolliset ongelmat, jotka tarvitsevat korjaamista.

Esteettiseen hammashoitoon perehtynyt hammaslääkärimme käyttää valokuvia, suun sisäisiä videokameroita ja edistyneitä diagnostisia toimenpiteitä parhaan hoitotavan määrittämiseksi.

Kun olet päättänyt sinulle parhaiten sopivan hoidon, hammaslääkäri luo 3D mallin siitä, miltä hampaasi tulevat näyttämään.

Kun olet tyytyväinen suunnitteluun, hampaat valmistellaan ja jäljennetään laminaattia varten. Seuraavalla käynnillä laminaatit asennetaan paikoilleen. Koko prosessi kestää noin 2-3 viikkoa.

Onko hammaslaminaattien teko kivuliasta?

Hampaan valmistelu laminaatin tekoa varten tapahtuu paikallispuudutuksessa ja on täysin kivuton toimenpide.

Toimenpide kaiken kaikkiaan on nykyään hyvin pieni eikä aiheuta potilaalle epämukavuuksia.

Hammaslaminaattien kotihoito

Annamme sinulle kaikki tarvittavat hoito-ohjeet hammaslaminaattien asentamisen jälkeen ja sinulla on aina mahdollisuus olla meihin yhteydessä jos tarvitset lisätietoja tai kohtaat ongelmia jälkikäsittelyn jälkeen.

Hammaslaminaatit eivät vaadi mitään erikoista hoitoa vaan niitä hoidetaan kuten omiakin hampaita huolehtimalla hyvästä suuhygieniasta.

Harjaa laminaatit kuten omatkin hampaat kaksi kertaa päivässä. Älä käytä hankaavia hammastahnoja koska ne voivat naarmuttaa keramiikan pintaa.

Puhdista huolellisesti myös hammasvälit hammaslangalla.

Älä koskaan käytä hampaita työkaluina esimerkiksi avaamaan paketteja tai poistamaan tarroja vaatteista.

Suosittelemme säännöllisiä tarkastuksia jotta voimme seurata hammaslaminaattien kuntoa ja varmistaa, että hoidat niitä oikein. Hyvä kotihoito ja säännölliset hammaslääkärin suorittamat tarkastukset varmistavat, että hammaslaminaattisi kestävät pitkään ja että luonnolliset hampaasi ja ikenesi pysyvät terveinä.

Ammattitaitoiset suuhygienistimme opastavat ja auttavat jokaista asiakastamme henkilökohtaisesti laminaattien oikeaoppisessa huoltamisessa.

Hammaslaminaatin hinta

Hammaslaminaattihoidon kustannukset vaihtelevat riippuen tapauksesta ja käytettävästä menetelmästä. Tämän vuoksi on tärkeää keskustella kokeneen, esteettiseen hammashoitoon perehtyneen hammaslääkärin kanssa eri hoitovaihtoehdoista ennen hoidon aloittamista. Konsultaation käynnin yhteydessä saat tietää sinulle parhaiten sopivan hoidon ja sen kustannukset.

Hammaslaminaattihoidon kustannuksiin vaikuttaa monet tekijät kuten käytettävä materiaali ja tekniikka.

Hammaslaminaatit hinnoitellaan hammaskohtaisesti, joten mitä enemmän niitä tehdään sitä korkeammat kustannukset.

Hoidon kokonaiskustannuksiin vaikuttaa myös korjattavien hampaiden kunto. Joskus vaurioutunut hammas joudutaan juurihoitamaan ennen laminaatin valmistusta. Tämä lisää kustannuksia.

Myös ienreunaa joudutaan joskus muokkaamaan ns. kruunun pidennysleikkauksella. Näin saadaan esteettisesti parempi lopputulos kun hampaiden ienreunat ovat samalla tasolla.

Jos omia hampaita halutaan valkaista on se parasta tehdä ennen laminaattien valmistusta.

Keskimäärin keraamiset hammaslaminaatit maksavat 800–1200 euroa hammasta kohden.

Hammaslaminaattien rahoitus

Hammaslaminaattihoito laskutetaan normaalisti kahdessa erässä; noin puolet hoidon alkaessa ja puolet ennen laminaattien lopullista kiinnittämistä.

Maksa sinulle sopivissa erissä

Hammaslaminaattien tekoon liittyvät riskit

 • Hoito on peruuttamaton koska omia hampaita hiotaan joskin nykytekniikalla hyvin vähän
 • Hammaslaminaatit ovat kalliimpia kuin paikkausaineella tehty korjaus
 • Rikkoutunutta laminaattia ei useimmiten voida korjata vaan se täytyy uusia
 • Kiinnitetyn hammaslaminaatin väriä ei voida muuttaa. Jos haluat valkaista hampaasi valkaisu täytyy tehdä ennen hammaslaminaatin tekoa.
 • Hammas jossa on laminaatti voi reikiintyä. Tämän välttää säännöllisellä, oikein suoritetulla kotihoidolla.
 • Hammaslaminaatti ei ole hyvä vaihtoehto jos omat hampaat eivät ole hyvässä kunnossa. Hampaisto tulee hoitaa ennen laminaattien valmistusta niin ettei niissä ole reikiä eikä ientulehdusta.

Maksuton konsultaatio

Mikäli haluat kuulla hammaslaminaateista tai muista esteettisen hammashoidon palveluistamme lisää, ole rohkeasti yhteydessä!

Ajanvaraus numerosta 0400 990 750 tai kätevästi nettiajanvarauksestamme.