Hammasimplantti paikalleen Helsingissä

Sopiva hoito ja hinta arvioidaan ilmaisen konsultaation yhteydessä. Hammasimplantilla voidaan turvallisesti korvata puuttuva hammas. Lopputulos on luonnollisen näköinen ja tuntuu omalta hampaalta.

Ilmainen konsultaatio

Hammasklinikka MEDIDENT tarjoaa huippuluokan hammashoidon palveluita Helsingin keskustassa, Tuomiokirkon vieressä, osoitteessa Mariankatu 12.

Meiltä saat kaiken tarvitsemasi kokonaisvaltaiseen hampaiden hoitoon.

Klinikkamme on palkittu Suomen Laatupalkintokilpailussa edelläkävijyydestään ja innovatiivisuudestaan.

Klinikan johtaja, hammaslääkäri Seppo Lindroos on ainoa suomalainen hammaslääkäri, joka on läpäissyt ESCD:n esteettisen hammaslääketieteen sertifiointiprosessin.

Lue myös Helsingin Sanomien artikkeli Medidentin digitaalisesti ohjatusta implanttihoidosta

Seppo Lindroosin kokemus
hammasimplantista

Implanttihoidossa leukaluuhun asetetaan titaaninen juuri joka korvaa hampaan oman juuren. Keinojuureen kiinnitetään yksilöllisesti valmistettu hammaskruunu. Lopputulos on luonnollinen – hammasimplantti näyttää ja tuntuu omalta hampaalta.

Hammasimplantti on hyvin hoidettuna elinikäinen ratkaisu puuttuvien hampaiden korvaamiseen. Implanteilla voidaan korvata yksi tai useampi puuttuva hammas, myös kokonaan hampaaton ylä- ja alaleuka.

Hammasimplantti eli keinojuuri

Implanttihoidossa leukaluuhun asetetaan titaaninen juuri joka korvaa hampaan oman juuren. Keinojuureen kiinnitetään yksilöllisesti valmistettu hammaskruunu. Lopputulos on luonnollinen – hammasimplantti näyttää ja tuntuu omalta hampaalta.

Hammasimplantti on hyvin hoidettuna elinikäinen ratkaisu puuttuvien hampaiden korvaamiseen. Implanteilla voidaan korvata yksi tai useampi puuttuva hammas, myös kokonaan hampaaton ylä- ja alaleuka.

Hammasimplantin hinta

Hammasimplanttihoito on tavanomaista hoitoa haastavampaa hoitoa, ja vaatii hammaslääkäriltä erikoisosaamista. Tärkein hoidon lopputulokseen vaikuttava seikka onkin hoidosta vastaavan hammaslääkärin osaaminen.

Hoidon hinta riippuu muun muassa siitä, kuinka monta hammasta on tarkoitus rakentaa keinojuurien avulla sekä keinojuuren rungon ja kruunun materiaalivalinnoista. Mikäli samassa yhteydessä korvataan useampi hammas, annamme koko hoidosta alennuksen.

Implanttihoidon lopulliseen hintaan vaikuttavat myös yksilölliset tekijät, kuten esimerkiksi tarve luusiirteille. Hoidon hinta-arvio voidaan määritellä tarkasti vasta hammaslääkärin tekemän yksilöllisen hoitosuunnitelman perusteella.

Voit varata maksuttoman suunnittelukäynnin hammaslääkärille keinojuurihoidon kartoittamiseksi nettiajanvarauksestamme. Konsultaatiokäynnillä sinulle laaditaan hoitosuunnitelma ja saat arvion hoidon hinnasta.

Miksi puuttuva hammas kannattaa korvata?

Hampailla on monta tärkeää tehtävää; niiden avulla pureskelemme ja hienonnamme ruoan ja ne osallistuvat puheen tuottamiseen sekä poskien ja huulten tukemiseen. Puuttuva hammas heikentää pureskelukykyä, vaikuttaa tiettyjen äänteiden muodostamiseen ja voi aiheuttaa esteettistä haittaa.

Puuttuvat hampaat aiheuttavat lisärasitusta jäljellä oleville hampailla. Poistettu hammas jättää aukon hammaskaareen ja tämä johtaa ajan kanssa naapuri- ja vastahampaiden liikkumiseen joka puolestaan johtaa purennan epätasapainoon, ongelmiin ja kipuihin leuoissa. Kun purennassa on hampaita liian vähän, hampaat voivat myös kulua voimakkaasti. On erityisen tärkeää korvata poistettu poskihammas koska purentavoimat ovat erityisen kovat hampaiston taka-alueella.

Miten hammasimplanttihoito toteutetaan?

Implantin asentaminen onnistuu kaikenikäisille, joilla pituuskasvu on päättynyt. Ikä ei ole siis este keinojuurihoidolle. Keinojuuren varaan voidaan rakentaa yksittäinen hammaskruunu, useamman hampaan käsittävä hammassilta tai implanttikiinnikkeinen irtoproteesi.

Implanttihoito sisältää kaksi eri vaihetta; kirurgisessa vaiheessa implantit eli keinojuuret istutetaan leukaluuhun ja proteettisessa vaiheessa rakennetaan lopulliset hampaat.

Implanttileikkaukset tehdään useimmiten paikallispuudutuksessa, mutta asiakkaan toivomuksesta leikkaus voidaan tehdä myös lääkerentoutuksessa eli sedaatiossa tai nukutuksessa. Tällöin hoitoon osallistuu hammaslääkärin lisäksi myös anestesiologian erikoislääkäri.

Hoidon suunnittelu

Onnistuneen implanttihoidon edellytyksenä on, että leukaluuta on riittävästi. Aluksi suoritetaan hampaiston ja purennan tutkiminen. Tutkimukseen kuuluu myös röntgenkuvaus. Perinteisen panoraamakuvan lisäksi tehdään usein kolmiulotteinen kartiokeilatietokonetomografiakuvaus (KKTT), jolloin saadaan tarkka kuva leukaluun määrästä, muodosta ja rakenteesta.

KKTT-kuvauksella parannetaan implanttiproteettista suunnittelua ja pienennetään leikkauksen aikaisia riskejä. Röntgentutkimusten avulla saatujen tietojen perusteella laaditaan implanttihoidon suunnitelma.

Jos omaa leukaluuta ei ole riittävästi jäljellä, voidaan tehdä luusiirre.

Miten implantti asennetaan?

Hammasimplantti on titaaninen keinojuuri, joka asennetaan leukaluuhun puuttuvan hampaan juuren tilalle.

Keinojuurihoidossa on kirurginen jakso sekä proteettinen jakso. Kirurgisessa vaiheessa luuhun istutetaan keinojuuret eli implantit. Keinojuurien luutuminen kestää 6 viikkoa – 6 kuukautta. Tämän jälkeen, proteettisessa vaiheessa, keinojuurten päälle rakennetaan kruunut tai muu proteettinen rakenne. Väliajalla ei kuitenkaan tarvitse olla hampaattomana.

Implantin istutus tehdään yleensä paikallispuudutuksessa. Itse toimenpide on kivuton ja jälkisäryt ovat vähäisiä. Noin viikon kuluttua toimenpiteestä poistetaan mahdolliset ompeleet.

Istuttamisen jälkeen implantin annetaan luutua paikoilleen ja paranemisajan jälkeen implantin päälle valmistetaan hammaskruunu. Ennen proteettista hoitoa kontrolloidaan implantin luutuminen röntgenkuvalla ja kliinisellä tutkimuksella. Joissain tapauksissa kruunu voidaan valmistaa myös heti implantin istutuksen jälkeen.

Mikäli hampaan poistosta on pitkä aika, voi leukaluun määrä vähentyä sen seurauksena. Koska keinojuurihoito edellyttää riittävää leukaluun määrä, voidaan joutua ottamaan avuksi luusiirteet sekä keinoluu.

Mitä materiaalia implantit ovat?

Keinojuuri on valmistettu titaanista jota käytetään yleisesti ortopediassa. Titaani luutuu hyvin leukaluuhun eikä se aiheuta allergisia tai hylkimisreaktioita.

Titaanisia keinojuuria on käytetty ympäri maailmaa jo monen vuosikymmenen ajan.

Hammaslääkäri Seppo Lindroos korostaa hammasimplantin laadun merkitystä. Hän käyttää työssään vain tunnettujen, ympäri maailma käytettyjen valmistajien kansainvälisesti sertifioituja tuotteita. Näin voidaan olla varmoja laadukkaasta lopputuloksesta.

Mistä materiaalista kruunu valmistetaan?

Kruunun huolellinen suunnittelu, käytettävät korkealuokkaiset materiaalit ja laadukas tekninen valmistus takaavat kestävän hoitotuloksen, korostaa hammaslääkäri Seppo Lindroos.

Hän käyttää kruunun valmistuksessa implantin päälle tulevaa, titaanista valmistettua jatketta, joka muotoillaan yksilöllisesti. Implanttikruunun materiaalina käytämme laadukkaita keraameja, joko litiumdisilikaattia (IPS e.max) tai zirkoniaa.

Toinen kestävä menetelmä kruunun valmistuksessa on metallokeraaminen kruunu. Lindroos käyttää hammaskruunujen valmistuksessa myös tietokoneohjattua CAD/CAM tekniikkaa.

Miten implanttia tulee hoitaa?

Hammasimplanttihoidon onnistumisen kannalta pitkällä tähtäimellä on ensiarvoisen tärkeää että kotihoito onnistuu hyvin.

Keinojuurta eli implanttia hoidetaan samalla tavalla kuin omaa hammasta. Säännöllinen hampaiden harjaus ja hammasvälien puhdistaminen on omahoidon kulmakivi. Suuhygienistimme opastaa oikeiden kotihoitovälineiden valinnassa.

Säännölliset hammastarkastukset vuosittain tai puolivuosittain tukevat suun terveyden ylläpitoa. Hammaskiven poistolla ja hampaiden ammattimaisella puhdistuksella ehkäistään osaltaan hampaiden kiinnityskudosten tulehduksen riskiä, ja pyritään välttymään muiden hampaiden menetyksiltä.

Maksuton konsultaatio Helsingissä

Järjestämme maksuttomia konsultaatiokäyntejä, jotta saisit mahdollisimman kattavan kuvan tilanteestasi ja sinulle parhaiten sopivasta hoidosta.

Konsultaatiokäynti ei sido sinua mihinkään vaan tarkoituksena on, että saat tutustua klinikkaamme ja sinua hoitavaan henkilökuntaan rauhassa.

Saat helpoiten ajan maksuttomaan konsultaatioon klinikan johtajallemme, hammaslääkäri Seppo Lindroosille nettiajanvarauksestamme.

Voit myös soittaa numeroon 0400 990 750

Varaa maksuton konsultaatio

Ajankohtaista

Ainutlaatuinen implanttitarjous – 1200 euroa. Implanttihoito yleistyy ja siitä on tullut ensisijainen puuttuvan hampaan korvausmenetelmä.

Lue lisää

Hammasklinikka Medident tarjoaa nyt potilailleen uusinta hammasimplanttitekniikkaa keinojuurihoidoissa. Medidentin johtaja, hammaslääkäri Seppo Lindroos käyttää työssään…

Lue lisää

Hampaiden narskuttelu, muuttunut purenta, vanhat paikat ja hampaan reikiintyminen voivat johtaa purennan madaltumiseen tai hampaan…

Lue lisää