Hammasimplantti

Hammasimplantilla voidaan turvallisesti korvata puuttuva hammas. Lopputulos on luonnollisen näköinen ja tuntuu omalta hampaalta. Hammasklinikka Medident on implanttihoidon ja esteettisen hammashoidon edelläkävijä Suomessa.

Tarjous: Hammasimplantti alk. 1100 euroa (norm. 2840)

Hammasimplantilla voidaan korvata puuttuva hammas. Medidentin johtaja Seppo Lindroos valmistelee yhteistyössä alan johtavan teknologiayrityksen Planmecan kanssa hammaslääkärien kansainväliseen koulutukseen käytettävää perehdyttämisaineistoa ja tähän tarvitaan hammasimplanttia tarvitsevia potilaita.

Tarjoamme hammasimplanttihoidon projektiin soveltuville potilaille hammasimplantin ja kruunun hintaan 1 100 € sisältäen kaikki hoitoon liittyvät kustannukset.

Maksuton konsultaatio

Ajanvaraus Seppo Lindroosille numerosta 0400 990 750 tai kätevästi nettiajanvarauksestamme täältä!

Hammasimplantilla voidaan turvallisesti ja kivuttomasti korvata puuttuva hammas. Seppo Lindroos käyttää hoidoissaan huippulaadukasta sveitsiläistä implanttia.

Hammasklinikka MEDIDENT tarjoaa premiumluokan hammashoidon palveluita Helsingin keskustassa, Tuomiokirkon vieressä, osoitteessa Mariankatu 12. Meiltä saat kaiken tarvitsemasi kokonaisvaltaiseen hampaiden hoitoon.

Laatupalkittua hammashoitoa

Klinikkamme on palkittu Suomen Laatupalkintokilpailussa edelläkävijyydestään ja innovatiivisuudestaan. Klinikan johtaja, hammaslääkäri Seppo Lindroos on ainoa suomalainen hammaslääkäri, joka on läpäissyt ESCD:n vaativan esteettisen hammaslääketieteen sertifiointiprosessin.

Lue myös Helsingin Sanomien artikkeli Medidentin digitaalisesti ohjatusta implanttihoidosta

Eija Vilpas implanttihoidosta:
Medidentin Seppo Lindroos on häivyttänyt hammaslääkäripelkoni

Hammasimplantin hinta

Hammasimplanttihoito on tavanomaista hoitoa haastavampaa hoitoa, ja vaatii hammaslääkäriltä erikoisosaamista. Tärkein hoidon lopputulokseen vaikuttava seikka onkin hoidosta vastaavan hammaslääkärin osaaminen.

Hoidon hinta riippuu muun muassa siitä, kuinka monta hammasta on tarkoitus rakentaa keinojuurien avulla sekä keinojuuren rungon ja kruunun materiaalivalinnoista. Mikäli samassa yhteydessä korvataan useampi hammas, annamme koko hoidosta alennuksen.

Hammasimplanttihoidon lopulliseen hintaan vaikuttavat myös yksilölliset tekijät, kuten esimerkiksi tarve luusiirteille. Hoidon hinta-arvio voidaan määritellä tarkasti vasta hammaslääkärin tekemän yksilöllisen hoitosuunnitelman perusteella.

Voit varata maksuttoman suunnittelukäynnin Seppo Lindroosille hammasimplanttihoidon kartoittamiseksi numerosta 0400 990 750 tai kätevästi nettiajanvarauksestamme täältä! Konsultaatiokäynnillä sinulle laaditaan hoitosuunnitelma ja saat arvion hoidon kustannuksista.

Medidentin Seppo Lindroos on hammasimplanttien ja esteettisen hammashoidon huippuosaaja.

Hammasimplantti
eli keinojuuri

Hammasimplanttihoidossa leukaluuhun asetetaan titaaninen juuri joka korvaa hampaan oman juuren. Hammasimplanttiin kiinnitetään yksilöllisesti valmistettu hammaskruunu. Lopputulos on luonnollinen – hammasimplantti näyttää ja tuntuu omalta hampaalta.

Hammasimplantti on hyvin hoidettuna elinikäinen ratkaisu puuttuvien hampaiden korvaamiseen. Hammasimplanteilla voidaan korvata yksi tai useampi puuttuva hammas, myös kokonaan hampaaton ylä- ja alaleuka.

Miksi puuttuva hammas kannattaa korvata hammasimplantilla?

Hampailla on monta tärkeää tehtävää; niiden avulla pureskelemme ja hienonnamme ruoan ja ne osallistuvat puheen tuottamiseen sekä poskien ja huulten tukemiseen. Puuttuva hammas heikentää pureskelukykyä, vaikuttaa tiettyjen äänteiden muodostamiseen ja voi aiheuttaa esteettistä haittaa.

Puuttuvat hampaat aiheuttavat lisärasitusta jäljellä oleville hampailla. Poistettu hammas jättää aukon hammaskaareen ja tämä johtaa ajan kanssa naapuri- ja vastahampaiden liikkumiseen joka puolestaan johtaa purennan epätasapainoon, ongelmiin ja kipuihin leuoissa. Kun purennassa on hampaita liian vähän, hampaat voivat myös kulua voimakkaasti. On erityisen tärkeää korvata poistettu poskihammas koska purentavoimat ovat erityisen kovat hampaiston taka-alueella.

Miten hammasimplanttihoito toteutetaan?

Hammasimplantin asentaminen onnistuu kaikenikäisille, joilla pituuskasvu on päättynyt. Ikä ei ole siis este keinojuurihoidolle. Hammasimplantin varaan voidaan rakentaa yksittäinen hammaskruunu, useamman hampaan käsittävä hammassilta tai implanttikiinnikkeinen irtoproteesi.

Hammasimplanttihoito sisältää kaksi eri vaihetta; kirurgisessa vaiheessa implantit eli keinojuuret istutetaan leukaluuhun ja proteettisessa vaiheessa rakennetaan lopulliset hampaat.

Hammasimplanttileikkaukset tehdään useimmiten paikallispuudutuksessa, mutta asiakkaan toivomuksesta leikkaus voidaan tehdä myös lääkerentoutuksessa eli sedaatiossa tai nukutuksessa. Tällöin hoitoon osallistuu hammaslääkärin lisäksi myös anestesiologian erikoislääkäri.

Hammasimplanttihoidon suunnittelu

Onnistuneen hammasimplanttihoidon edellytyksenä on, että leukaluuta on riittävästi. Aluksi suoritetaan hampaiston ja purennan tutkiminen. Tutkimukseen kuuluu myös röntgenkuvaus. Perinteisen panoraamakuvan lisäksi tehdään usein kolmiulotteinen kartiokeilatietokonetomografiakuvaus (KKTT), jolloin saadaan tarkka kuva leukaluun määrästä, muodosta ja rakenteesta.

KKTT-kuvauksella parannetaan hammasimplanttiproteettista suunnittelua ja pienennetään leikkauksen aikaisia riskejä. Röntgentutkimusten avulla saatujen tietojen perusteella laaditaan hammasimplanttihoidon suunnitelma.

Jos omaa leukaluuta ei ole riittävästi jäljellä, voidaan tehdä luusiirre.

Miten hammasimplantti asennetaan?

Hammasimplantti on titaaninen keinojuuri, joka asennetaan leukaluuhun puuttuvan hampaan juuren tilalle.

Hammashoidossa on kirurginen jakso sekä proteettinen jakso.

Näin hoito toteutetaan:

  1. Järjestämme maksuttomia konsultaatiokäyntejä selvittääksemme asiakkaan yleisterveyden tilan ja hammasimplanttihoitoon liittyvät asiat.
  2. Konsultaatiokäynnin yhteydessä otamme maksuttoman panoraamakuvan ja suoritamme suun kliinisen tarkastuksen. Tämän pohjalta laaditaan hoitosuunnitelma ja kustannusarvio.
  3. Asiakkaan hyväksyttyä ehdotetun hoidon varataan aika hammasimplantin asennusleikkaukseen.
  4. Kirurgisessa vaiheessa luuhun istutetaan keinojuuret eli hammasimplantit. Toimenpide tapahtuu steriilissä leikkausympäristössä paikallispuudutuksessa. Hammasimplantin asennustekniikka on kehittynyt nopeasti ja uusien menetelmien avulla toimenpide on turvallisempi, nopeampi ja kivuttovampi. Mikäli hampaan poistosta on pitkä aika, voi leukaluun määrä vähentyä sen seurauksena. Koska hammasimplanttihoito edellyttää riittävää leukaluun määrä, voidaan joutua ottamaan avuksi luusiirteet sekä keinoluu.
  5. Hammasimplanttien luutuminen kestää 3 – 5 kuukautta. Tämän jälkeen, proteettisessa vaiheessa, hammasimplantin päälle rakennetaan kruunut tai muu proteettinen rakenne. Väliajalla ei kuitenkaan tarvitse olla hampaattomana.
  6. Luutumisvaiheen jälkeen hammasimplantin päälle valmistetaan hammaskruunu. Ennen proteettista hoitoa kontrolloidaan hammasimplantin luutuminen röntgenkuvalla ja kliinisellä tutkimuksella. Hammasimplanttiin kiinnitetään erikoisjäljennin ja tilanne mallinnetaan laboratoriota varten.
  7. Hammaslaboratorio valmistaa keinojuuren päälle kiinnitettävän kruunun joka kiinnittään seuraavalla hoitokäynnillä. Joissain tapauksissa kruunu voidaan valmistaa myös heti hammasimplantin istutuksen jälkeen.

Hammaslääkäri hoitaa potilaan hammasta. Puuttuva hammas voidaan korvata kivuttomasti.

Hammasimplantti ja julkinen terveydenhoito

Pääsääntöisesti hammasimplanttihoidot suoritetaan yksityisen terveydenhoidon puolella, mikäli potilaalla ei ole jotain erityistä syytä, miksi hammasimplantti tehtäisiin julkisella puolella. Hammasimplantti voidaan tehdä julkisella puolella erityisistä syistä kuten synnynnäiset puutokset hampaistossa tai lapsena saadut traumat tai erikoissairaanhoidon piiriin kuuluvana toimenpiteenä.

Suomessa asennetaan vuosittain noin kaksikymmentä tuhatta hammasimplanttia. Vain noin kymmenesosa hammasimplanteista asennetaan julkisella puolella.

Mitä materiaalia hammasimplantit ovat?

Hammasimplantti on valmistettu titaanista jota käytetään yleisesti ortopediassa. Titaani luutuu hyvin leukaluuhun eikä se aiheuta allergisia tai hylkimisreaktioita.

Titaanisia hammasimplantteja on käytetty ympäri maailmaa jo monen vuosikymmenen ajan. Titaanisella hammasimplantilla voidaan turvallisesti ja kivuttomasti korvata puuttuva hammas.

Hammaslääkäri Seppo Lindroos korostaa hammasimplantin laadun merkitystä. Hän käyttää työssään vain sveitsiläisiä, huippulaadukkaita implantteja jotka on kansainvälisesti sertifioitu. Näin voidaan olla varmoja laadukkaasta lopputuloksesta.

Mistä materiaalista kruunu valmistetaan?

Kruunun huolellinen suunnittelu, käytettävät korkealuokkaiset materiaalit ja laadukas tekninen valmistus takaavat kestävän hoitotuloksen, korostaa hammaslääkäri Seppo Lindroos.

Hän käyttää kruunun valmistuksessa hammasimplantin päälle tulevaa, titaanista valmistettua jatketta, joka muotoillaan yksilöllisesti. Hammasimplanttikruunun materiaalina käytämme laadukkaita keraameja, joko litiumdisilikaattia (IPS e.max) tai zirkoniaa.

Toinen kestävä menetelmä kruunun valmistuksessa on metallokeraaminen kruunu. Lindroos käyttää hammaskruunujen valmistuksessa myös tietokoneohjattua CAD/CAM tekniikkaa.

Miten hammasimplanttia tulee hoitaa?

Hammasimplanttihoidon onnistumisen kannalta pitkällä tähtäimellä on ensiarvoisen tärkeää että kotihoito onnistuu hyvin.

Keinojuurta eli hammasimplanttia hoidetaan samalla tavalla kuin omaa hammasta. Säännöllinen hampaiden harjaus ja hammasvälien puhdistaminen on omahoidon kulmakivi. Suuhygienistimme opastaa oikeiden kotihoitovälineiden valinnassa.

Säännölliset hammastarkastukset vuosittain tai puolivuosittain tukevat suun terveyden ylläpitoa. Hammaskiven poistolla ja hampaiden ammattimaisella puhdistuksella ehkäistään osaltaan hampaiden kiinnityskudosten tulehduksen riskiä, ja pyritään välttymään muiden hampaiden menetyksiltä.

Maksuton konsultaatio Helsingissä

Järjestämme maksuttomia konsultaatiokäyntejä, jotta saisit mahdollisimman kattavan kuvan tilanteestasi ja sinulle parhaiten sopivasta hoidosta.

Konsultaatiokäynti ei sido sinua mihinkään vaan tarkoituksena on, että saat tutustua klinikkaamme ja sinua hoitavaan henkilökuntaan rauhassa.

Saat helpoiten ajan maksuttomaan konsultaatioon klinikan johtajallemme, hammaslääkäri Seppo Lindroosille nettiajanvarauksestamme.

Voit myös soittaa numeroon 0400 990 750

Varaa maksuton konsultaatio

Ajankohtaista

Kivuttomampi implanttihoito on mahdollista tämän uuden tekniikan avulla.

Kivuttomampi implanttihoito on mahdollista tämän uuden tekniikan avulla

Digitaalisesti ohjattu leikkausmenetelmä on paras tapa korvata hammas on kyseessä sitten yksittäinen puuttuva hammas tai…

Lue lisää
Ansaitset kauniin hymyn

Ansaitset kauniin hymyn

Arvostamme kaikki kauniita, terveitä hampaita ja myös sinä ansaitset kauniin hymyn. Tutkimukset osoittavat, että hymyily…

Lue lisää
Nainen etäkokouksessa kameran välityksellä

Kaunis hymy parantaa ensivaikutelmaa myös etätöissä

Me kaikki tiedämme kuinka suuri merkitys ensivaikutelmalla on. Teetpä töitä omassa yrityksessäsi, toisen palveluksessa tai…

Lue lisää