Hammaskruunut - ja sillat

Hampaiden narskuttelu, muuttunut purenta, vanhat paikat ja hampaan reikiintyminen voivat johtaa purennan madaltumiseen tai hampaan murtumiseen tai lohkeamiseen.

Hammaskruunuja ja hammassiltoja käytetään tilanteissa, joissa hammas on lohjennut, pahoin reikiintynyt tai jouduttu poistamaan.

Hammaskruunulla voidaan palauttaa yksittäisen, vahingoittuneen hampaan alkuperäinen muoto ja toiminta kun taas hammassillalla voidaan korvata yksi tai useampi puuttuva hammas.

Voit varata maksuttoman konsultaatioajan kätevästi suoraan nettiajanvarauksestamme!

Miksi hammaskruunu?

Kruunuun päädytään useimmiten sen vuoksi, että murtunutta tai reikiintynyttä hammasta on niin vähän jäljellä, ettei sen kestävä paikkaus muilla konstein onnistu.

Hammaskruunu myös suojaa hammasta lohkeamiselta tukemalla jäljellä olevaa hammasrakennetta.

Nopea kehitys keramiikan käytössä hammashoidossa on mahdollistanut kestävien, oman hampaan väristen kruunujen ja siltojen valmistamisen, joilla parhaiten voidaan palauttaa hampaan luonnollinen ulkonäkö ja toiminnallisuus.

Metallivapaat hammaskruunut

Metallivapaat, keraamiset hammaskruunut suojaavat hammasta lohkeamiselta tukemalla jäljellä olevaa hammasrakennetta.

Kun metallia ei tarvitse enää käyttää, kruunuissa vältytään myös tummilta kruunun reunoilta, joita usein nähdään vanhoissa metallokeraamisissa kruunuissa.

Hammassilta

Siltaa käytetään korvaamaan puuttuvia hampaita. Miksi se on tärkeää? Puuttuva hammas vaikuttaa ulkonäköön, muuttaa purentaa ja lisää vieressä oleviin hampaisiin kohdistuvaa purentarasitusta.

Hammassilta tukeutuu hampaisiin, jotka ovat hammaskaaressa olevan aukon kummallakin puolella. Näiden tukihampaiden tulee olla hyvässä kunnossa antaakseen riittävän tuen sillalle.

Hammassilta on vaihtoehto hammasimplantille. Ensikäynnin yhteydessä määritämme sinulle parhaiten sopivan hoitomuodon.

Vanhojen hammaskruunujen vaihtaminen uusiksi

Keraamisten kruunujen valmistusmenetelmät ovat kehittyneet ja hammaskruunuista saadaan erittäin vahvoja ja luonnollisen hampaan näköisiä. Monet potilaat haluavatkin vaihtaa vanhat, tummentuneet kruunut uusiin, esteettisesti parempiin. Toimenpide on usein yksinkertainen ja vaatii normaalisti vain kaksi käyntiä.

Hammaskruunun hoitaminen

Uudet, hammaskruunun valmistamisessa käytettävät keraamiset materiaalit ovat erittäin kestäviä ja rakenteet tehdään kestämään vuosikausia.

Keraaminen hammaskruunu ei reikiinny koska suussa olevat bakteerit eivät pysty sitä vahingoittamaan.

On kuitenkin ensiarvoisen tärkeää, että hammaskruunun ja oman hampaan liittymiskohta, ienraja tulee puhdistetuksi päivittäin. Hampaiden pintojen harjaus ja erityisesti hammasvälien puhdistus hammasväliharjalla ja hammaslangalla takaa, että ienraja pysyy puhtaana ja näin vältytään hampaan kaulaosan reikiintymiseltä ja ientulehdukselta.

Suuhygienisteillämme on keskeinen rooli suun kokonaishoidossa. Medidentin suuhygienistit ovat hammashoidon ammattilaisia, jotka ovat saanet erikoiskoulutuksen huomaamaan alkavat ongelmat, ylläpitämään erityishoitoa vaativia rakenteita, kuten keinojuuret ja sillat, puhdistamaan hampaiden pinnat reikiintymisen ehkäisemiseksi ja antamaan sinulle parhaiten sopivat kotihoito-ohjeet.

Hammaslaminaattien kotihoito

Annamme sinulle kaikki tarvittavat hoito-ohjeet hammaslaminaattien asentamisen jälkeen ja sinulla on aina mahdollisuus olla meihin yhteydessä jos tarvitset lisätietoja tai kohtaat ongelmia jälkikäsittelyn jälkeen.

Hammaslaminaatit eivät vaadi mitään erikoista hoitoa vaan niitä hoidetaan kuten omiakin hampaita huolehtimalla hyvästä suuhygieniasta.

Harjaa laminaatit kuten omatkin hampaat kaksi kertaa päivässä. Älä käytä hankaavia hammastahnoja koska ne voivat naarmuttaa keramiikan pintaa.

Puhdista huolellisesti myös hammasvälit hammaslangalla.

Älä koskaan käytä hampaita työkaluina esimerkiksi avaamaan paketteja tai poistamaan tarroja vaatteista.

Suosittelemme säännöllisiä tarkastuksia jotta voimme seurata hammaslaminaattien kuntoa ja varmistaa, että hoidat niitä oikein. Hyvä kotihoito ja säännölliset hammaslääkärin suorittamat tarkastukset varmistavat, että hammaslaminaattisi kestävät pitkään ja että luonnolliset hampaasi ja ikenesi pysyvät terveinä.

Ammattitaitoiset suuhygienistimme opastavat ja auttavat jokaista asiakastamme henkilökohtaisesti laminaattien oikeaoppisessa huoltamisessa.

Uusi hymysi

Olkoon kyseessä yksittäinen hammas tai useamman hampaan kokonaisuus, uusilla keraamisilla hammaskruunuilla voidaan saada suuri parannus hymyyn.

Ota yhteyttä meihin saadaksesi lisätietoa hammaskruunuista ja rahoitusmahdollisuuksista.

Varaa maksuton konsultaatioaika ja selvitämme yhdessä sinulle parhaiten sopivan hoidon.