Hammasimplantti, kivuton menetelmä korvata puuttuva hammas

Tiesitkö, että hammasimplantin asennus on oikein tehtynä kivuton toimenpide? Mini-invasiivinen eli kudosta säästävä leikkausmenetelmä on turvallinen, nopea, kivuton ja tarkka. Myös toipumisaika toimenpiteestä on lyhyempi.

Miksi sinun ei tarvitse jännittää toimenpidettä?

Kehittyneen hoitomenetelmämme vuoksi saamme usein kuulla, että potilaamme ovat yllättyneitä siitä, kuinka helppoa ja kivutonta hammasimplanttihoito on. Suurimmalla osalla potilaista ei ole kipua lainkaan toimenpiteen aikana ja hyvin vähäisiä oireita jälkikäteen.

Vaikka hammasimplantin edut ovat jo yleisesti tiedossa monia jännittää toimenpide. Sana “leikkaus” voi huolestuttaa ja pelko saattaa johtaa jopa hoidon lykkäämiseen.

On kuitenkin tosiasia, että hammasimplantin asennus on oikein tehtynä kivuton toimenpide.

Ymmärrämme, että potilasta voi kovastikin jännittää hammasimplantin asennus. Tätä varten kehitimme potilaan huomioonottavan hoitokonseptin tehdäksemme käynnin mahdollisimman miellyttäväksi ja kivuttomaksi.

Turvallinen, nopea, kivuton ja tarkka

Mini-invasiivinen eli kudosta säästävä leikkausmenetelmämme on turvallinen, nopea, kivuton ja tarkka. Myös toipumisaika toimenpiteestä on lyhyempi.

Hoitotiimimme koostuu kokeneista asiantuntijoista ja he osaavat suhtautua potilaan kokemaan pelkoon. On mielestämme erittäin tärkeää, että potilaan kanssa käydään rauhassa ja huolellisesti läpi mitä toimenpiteessä tulee tapahtumaan.

Lääkärin kanssa kannattaa myös keskustella keinoista, joilla pelkoa voi lievittää. Esimerkiksi suun kautta otettava rauhoittava esilääke voi auttaa alkuvaiheessa, jos pelko on paha.

Hammasimplantin laittoa ei tarvitse siis jännittää. Alue, johon implantti asennetaan puudutetaan, ja hammaslääkärimme osaavat puuduttaa helläkätisesti ja mahdollisimman kivuttomasti.

Jotta potilaalla on turvallinen olo, kerromme hoidon aikana mitä parhaillaan tehdään ja mitä tapahtuu seuraavaksi. Sovimme myös potilaan kanssa yhdessä hoidon aikaisesta viestittelystä. Potilas voi vaikuttaa hoidon kulkuun vaikkapa nostamalla kättään tauon pitämiseksi.

Jälkioireet ovat hyvin vähäisiä

Ennalta suunnitellun kirurgisen ohjelman ja innovatiivisten implantointitekniikoiden ansiosta hammasimplanttipotilaat kokevat vain vähän epämukavuutta leikkauksen jälkeen. Toimenpiteen jälkeen puudutus kestää muutaman tunnin ja tämä on useimmiten ainoa epämukavuus.

Itse asiassa useimmilla potilailla ei ole kipua toimenpiteen jälkeen juuri lainkaan. Oikein tehtynä hammasimplantin asennus on siis kivuton toimenpide.

Annamme ohjeet ja lääkemääräykset mahdollisen jälkioireilun varalta. Oireet häviävät normaalisti muutamassa päivässä ja niitä voidaan hallita normaaleilla kipulääkkeillä kuten parasetamolilla tai ibuprofeenilla.

Saat mukaasi myös yhteystietomme ja voit keskustella tarvittaessa implanttileikkauksen toteuttaneen lääkärin kanssa. Voit olla varma, että sinusta huolehditaan aina.

Jos sinua jännittää implanttihoito, niin varaa meille maksuton konsultaatioaika ja saat kuulla kuinka helppoa ja kivutonta implantin asennus on sinunkin kohdallasi.

Hammasimplantti eli keinojuuri

Hammaslääkäri Antti Hietala Hammasklinikka Medidentistä rohkaisee potilaita hammasimplanttihoitoon, joka on kehittynyt valtavasti viime vuosina.

Hammasimplantit toimivat oman hampaan juuren korvaajina ja hammasimplantin varaan voidaan valmistaa hammaskruunu tai useamman hampaan puuttuessa silta.

Medidentin hammaslääkäreillä on vuosien kokemus hammasimplanttihoidoista.