Invisalign

Invisalign on huomaamaton ja miellyttävä oikomishoidon menetelmä

Invisalign-oikomishoito on moderni oikomismenetelmä, jolla voidaan oikoa vinot hampaat ja korjata purentavirheet hellävaraisesti ja lähes huomaamattomasti.

Varaa maksuton konsultaatioaika oikomishoidon erikoishammaslääkäri Isabelle Mannerille

Varaa aika verkossa

Invisalign-hoidon kulku

Invisalign-hoidossa käytetään läpinäkyviä oikomiskalvoja, jotka siirtävät hampaita pikkuhiljaa toivottua lopputulosta kohti.

Ennen hoidon aloitusta hampaat skannataan 3d-skannerilla, ja näin hampaista saadaan digitaaliset mallit tietokoneelle, joiden perusteella oikoja suunnittelee hoidon.  Oikoja visualisoi toivotun lopputuloksen välivaiheineen virtuaalisesti tietokoneella ja näin saadaan hyvä käsitys lopputuloksesta jo ennen hoidon aloitusta.

Suunnitelman pohjalta valmistetaan sarja oikomiskalvoja, tyypillisesti n. 20-40 kalvoa/leuka. Yhtä kalvoa käytetään yleensä noin viikon verran, jonka jälkeen se vaihdetaan sarjan seuraavaan kalvoon. Näin hampaat liikkuvat vaiheittain halutttuun asentoon.

 

Invisalign-kalvot

Läpinäkyvät Invisalign-kalvot valmistetaan yksilöllisesti digitaalisen jäljennöksen pohjalta. Kalvoja käytetään vuorokauden ympäri, ja ne poistetaan vain ruokailun ja hampaiden pesun ajaksi.

Perinteisiin hammasrautoihin verrattuna kalvot ovat huomaamattomat ja miellyttävät käyttää. Invisalign-kalvot ovat sileät ja siten huulet ja kieli eivät juurikaan häiriinny kalvoista. Kalvot voi myös ajoittain jättää pois esim. juhlatilaisuuksien ajaksi.

Invisalign-oikomishoito on myös lähes kivutonta ja sopii oikomishoidon erikoishammaslääkärin tekemänä periaatteessa kaikenikäisille.

Hoidon kesto ja kustannukset

Hoidon hinta ja kesto riippuu potilaan lähtötilanteesta.

Tyypillisesti Invisalign-oikomishoito kestää 5-18 kuukautta ja maksaa noin 3500 – 7500 €.

Hoito on mahdollista maksaa erissä. Saat lisätietoa ja tarkemman kustannusarvion maksuttomalla arviokäynnillä.

VARAA AIKA

Usein kysytyt kysymykset

1. Miksi Insivisalign?

Invisalign on maailman suurin ja vanhin kalvo-oikomismenetelmä, ja siitä on tutkimusdataa pitkältä ajalta. Invisalignin suunnittelu-ohjelmisto myös antaa oikomishoidon erikoishammaslääkärille parhaat ja monipuolisimmat työkalut hoidon suunnittelemiseen ennakoitavasti ja turvallisesti.

2. Kenelle Invisalign-oikomishoito sopii?

Oikomishoidon erikoishammaslääkärin tekemänä Invisalign-oikomishoito sopii aikuisille, teineille sekä myös kasvaville lapsille. Aivan kaikkia purentavirheitä ei pelkillä kalvoilla voi korjata, mutta oikomishoidon erikoishammaslääkärin työkalupakista löytyy näihinkin tilanteisiin yleensä sopiva menetelmä.

3. Kuinka kauan Invisalign-hoito kestää?

Tyypillisesti hoito kestää 5-18 kuukautta, yleisimmin 8-14 kuukautta.

4. Kuinka paljon Invisalign-hoito maksaa?

Invisalign-hoidon hinta riippuu hoidon kestosta ja vaativuudesta. Hinta asettuu yleensä välille 3500 – 7500 €

5. Miten kalvot ja hampaat puhdistetaan hoidon aikana?

Invisalign-kalvoja on tarkoitus pitää suussa 22 tuntia vuorokaudessa, eli ne otetaan pois vain ruokailun ja hampaiden pesun ajaksi. Hampaat ja hammasvälit voi puhdistaa ihan normaalisti hammasharjalla ja esim. hammaslangalla. Kalvot harjataan vedellä ja nestesaippualla. Marketeista saa myös erilaisia proteesien puhdistukseen tarkoitettuja pesuaineita/poretabletteja, joilla on hyvä puhdistaa myös oikomiskalvot säännöllisesti.

6. Miten hampaat pysyvät paikoillaan hoidon päätyttyä?

Hoidon päätyttyä hampaat pyrkivät palaamaan takaisin alkuperäiseen asentoonsa. Tämän ehkäisemiseksi valmistetaan joko hampaiden sisäpinnoille kiinnitettävä retentiolanka tai öisin käytettävä retentiokalvo.