Hammaskruunut ja sillat

Hampaiden narskuttelu, muuttunut purenta, vanhat paikat ja hampaan reikiintyminen voivat johtaa purennan madaltumiseen tai hampaan murtumiseen tai lohkeamiseen.

Hammaskruunuja ja hammassiltoja käytetään tilanteissa, joissa hammas on lohjennut, pahoin reikiintynyt tai jouduttu poistamaan.

Hammaskruunulla voidaan palauttaa yksittäisen, vahingoittuneen hampaan alkuperäinen muoto ja toiminta kun taas hammassillalla voidaan korvata yksi tai useampi puuttuva hammas.

Klinikkamme johtaja, hammaslääkäri Seppo Lindroos on ainoa suomalainen hammaslääkäri joka on saanut ESCD:n sertifioinnin esteettisessä hammashoidossa. Voit varata hänelle maksuttoman konsultaatioajan kätevästi suoraan nettiajanvarauksestamme täältä!

Miksi hammaskruunu?

Kruunuun päädytään useimmiten sen vuoksi, että murtunutta tai reikiintynyttä hammasta on niin vähän jäljellä, ettei sen kestävä paikkaus muilla konstein onnistu.

Hammaskruunu myös suojaa hammasta lohkeamiselta tukemalla jäljellä olevaa hammasrakennetta.

Nopea kehitys keraamiikan käytössä hammashoidossa on mahdollistanut kestävien, täysin oman hampaan väristen kruunujen ja siltojen valmistamisen, joilla parhaiten voidaan palauttaa hampaan luonnollinen ulkonäkö.

Metallivapaat hammaskruunut

Metallivapaat, keramiikasta valmistetut hammaskruunut suojaavat hammasta lohkeamiselta tukemalla jäljellä olevaa hammasrakennetta.

Nopea kehitys keraamiikan käytössä hammashoidossa on mahdollistanut kestävien, täysin oman hampaan väristen kruunujen ja siltojen valmistamisen, joilla parhaiten voidaan palauttaa hampaan luonnollinen ulkonäkö.

Kun metallia ei tarvitse enää käyttää kruunuissa vältytään myös tummilta kruunun reunoilta, joita usein nähdään vanhoissa metallokeraamisissa kruunuissa.

Kuluneet hampaat ennen ja jälkeen hoidon
Kuluneet hampaat ennen ja jälkeen hoidon.

Hammassilta

Siltaa käytetään korvaamaan puuttuvia hampaita. Miksi se on tärkeää? Puuttuva hammas vaikuttaa ulkonäköön, muuttaa purentaa ja lisää vieressä oleviin hampaisiin kohdistuvaa purentarasitusta.

Hammassilta tukeutuu hampaisiin, jotka ovat hammaskaaressa olevan aukon kummallakin puolella. Näiden tukihampaiden tulee olla hyvässä kunnossa antaakseen riittävän tuen sillalle.

Ensikäynnin yhteydessä määritämme sinulle parhaiten sopivan hoitomuodon.

Vanhojen hammaskruunujen vaihtaminen uusiksi

Kruunuissa käytettävän keramiikan valmistusmenetelmät ovat kehittyneet ja hammaskruunuista saadaan erittäin vahvoja ja luonnollisen hampaan näköisiä. Monet potilaat haluavatkin vaihtaa vanhat, tummentuneet kruunut uusiin, esteettisesti parempiin. Toimenpide on yksinkertainen ja vaatii normaalisti vain kaksi käyntiä.

Hammaskruunun hoitaminen

Uudet, hammaskruunun valmistamisessa käytettävät keraamiset materiaalit ovat erittäin kestäviä ja rakenteet tehdään kestämään loppuiän.

Keraaminen hammaskruunu ei reikiinny koska suussa olevat bakteerit eivät pysty sitä vahingoittamaan.

On kuitenkin ensiarvoisen tärkeää, että hammaskruunun ja oman hampaan liittymiskohta, ienraja tulee puhdistetuksi päivittäin. Hampaiden pintojen harjaus ja erityisesti hammasvälien puhdistus hammasväliharjalla ja hammaslangalla takaa, että ienraja pysyy puhtaana ja näin vältytään hampaan kaulaosan reikiintymiseltä ja ientulehdukselta.

Suuhygienisteillämme on keskeinen rooli suun kokonaishoidossa. Medidentin suuhygienistit ovat hammashoidon ammattilaisia, jotka ovat saanet erikoiskoulutuksen huomaamaan alkavat ongelmat, ylläpitämään erityishoitoa vaativia rakenteita, kuten keinojuuret ja sillat, puhdistamaan hampaiden pinnat reikiintymisen ehkäisemiseksi ja antamaan sinulle parhaiten sopivat kotihoito-ohjeet.

Uusi hymysi

Olkoon kyseessä yksittäinen hammas tai useamman hampaan kokonaisuus uusilla keraamisilla hammaskruunuilla voidaan saada suuri parannus hymyyn.

Ota yhteyttä esteettisen hammashoidon keskukseemme saadaksesi lisätietoa hammaskruunuista ja rahoitusmahdollisuuksista. Varaa tästä maksuton konsultaatioaika esteettiseen hammashoitoon perehtyneeltä hammaslääkäriltämme Seppo Lindroosilta ja selvitämme yhdessä sinulle parhaiten sopivan hoidon.