Hampaiden oikominen ilman rautoja

Oikominen voidaan nyt tehdä huomaamattomasti läpinäkyvillä kalvoilla.

Hampaiden oikominen on perinteellisesti tehty ns. kiinteillä kojeilla eli hampaan pintaan kiinnitetyillä metallisilla kiinnikkeillä ja niihin kiinnitetyillä teräslangoilla.

Uusilla, lähes huomaamattomilla menetelmillä, kuten Invisalign ja Clear Aligner,
hammasrivi oikenee huomaamattomasti.

Näissä hoidoissa läpinäkyvillä, muovisilla oikomiskalvoilla voidaan hampaat oikoa tehokkaasti ja miellyttävästi.

Hoitokäyntejä tulee vähemmän kuin kiinteiden kojeiden käyttäjällä, koska asiakas vaihtaa hoidon edetessä itse kalvon uuteen viikon parin välein. Kalvot voidaan helposti poistaa esimerkiksi syömisen ajaksi ja hampaiden puhdistus on näin todella helppoa.

Klinikkamme johtaja, hammaslääkäri Seppo Lindroos on ainoa suomalainen hammaslääkäri joka on saanut ESCD:n sertifioinnin esteettisessä hammashoidossa.   Voit varata hänelle maksuttoman konsultaatioajan kätevästi suoraan nettiajanvarauksestamme  täältä!

Kuinka kauan oikomishoito aikuisena kestää?

Hampaiden oikomisen aikataulu riippuu oleellisesti lähtötilanteesta. Pienet hampaiston etualueen asentovirheet voidaan korjata jopa parissa kolmessa kuukaudessa.

Laajat, koko purentaa koskevat hoidot kestävät huomattavasti kauemmin. Hampaiden siirtyminen määräytyy hammasta ympäröivän luun muotoutumisvauhdin mukaan. Hampaita ei voi siirtää nopeammin kuin luusolut sen sallivat.

On tärkeää, että saat huolellisen tutkimuksen ja hoidon määrittelyn yhteydessä hoitosuunnitelman, arvioidun hoitoajan ja hoidon kustannukset.

Ennen oikomishoitoa

Ennen oikomishoitoa

Oikosmihoidon jälkeen

Oikosmihoidon jälkeen

Pysyvätkö hampaat varmasti uusilla paikoillaan?

Kun oikominen on saatettu päätökseen ja purenta on kohdillaan, alkaa ylläpitovaihe eli retentio. Hampailla on luontainen taipumus palata entisille paikoilleen. Uusimpien tutkimusten mukaan hampaat leukaluuhun kiinnittävillä säikeillä kestää kahdesta jopa seitsemään vuotta luutua uusille paikoilleen. Etukäteen tätä on mahdotonta arvioida ja sen takia retentiovaihe on hyvin tärkeä.

Palautuminen estetään kielen puolelle laitettavalla tukilangalla, irrotettavalla muovilevyllä tai kalvo-oikomisen jälkeen vaihtoehtoisesti öisin käytettävällä kalvolla. Lanka on pysyvä, mutta kalvon käyttöä vähennetään vähitellen jokaöisestä muutamaan yöhön kuukaudessa.

Osa potilaista haluaa pitää kalvoa joka yö ja varmistaa siten, ettei kalvon käyttö unohdu. Tällöin kalvo toimii hieman kuten purentakisko vähentämällä hampaiden yhteen puremista ja kulumista.

Sattuuko oikomishoito?

Hampaiden oikomishoidossa hampaisiin kohdistetaan voimaa, joka liikuttaa niitä. Uusissa irrotettavilla kojeilla tehdyissä hoidoissa, kuten Inman Aligner, Clear Aligner ja Invisalign tämä voima on hellävarainen ja tasainen. Hampaat eivät kipeydy hoidon aikana joskin pientä arkuutta saattaa toisinaan esiintyä uuden kalvon käyttöönottoa seuraavan päivän ajan. Useimmiten kipua ei tule lainkaan.

Suun pitää olla terve ennen oikomista. Hampaissa ei saa olla reikiä, tulehduksia tai hammaskiveä eikä ikenissä tulehduksia, mutta muuten kenen tahansa hampaita voidaan oikoa. Myös ikääntyvien hampaita voidaan oikoa, mutta lääkärin pitää ottaa huomioon, että tukikudokset eivät välttämättä ole yhtä tukevia kuin nuorilla.

Maksuton konsultaatio

Varaa nyt maksuton konsultaatiokäynti selvittääksesi millainen hoito sopii sinulle parhaiten. Kerromme miten voimme suoristaa hampaasi saadaksesi hymyn, johon olet tyytyväinen ja josta voit olla ylpeä!

Lisätietoja maksuttomasta konsultaatiosta saat täältä. Voit myös siirtyä suoraan ajanvaraussivustolle täältä!


Hammasklinikka MEDIDENT on esteettisen hammashoidon ja keinojuurihoidon edelläkävijä. Klinikkamme johtaja, hammaslääkäri Seppo Lindroos on ainoa suomalainen hammaslääkäri, joka on läpäissyt ESCD:n esteettisen hammaslääketieteen sertifiointiprosessin. Hammasklinikka Medidentin laatutyö on palkittu Suomen Laatupalkintokilpailussa edelläkävijyydestään ja innovatiivisuudestaan.

Hampaiden oikominen ilman rautoja nopeasti ja turvallisesti

Varaa aika jo tänään! puh. 0400 990 750

Ota yhteyttä

As a proof of our excellence: