Metallivapaat kruunut ja sillat

Hampaiden narskuttelu, muuttunut purenta, vanhat paikat ja hampaan reikiintyminen voivat johtaa purennan madaltumiseen tai hampaan murtumiseen tai lohkeamiseen

Kruunuja ja siltoja käytetään tilanteissa, joissa hammas on lohjennut, pahoin reikiintynyt tai jouduttu poistamaan.

Kruunulla voidaan palauttaa yksittäisen, vahingoittuneen hampaan alkuperäinen muoto ja toiminta kun taas sillalla voidaan korvata yksi tai useampi puuttuva hammas.

Metallivapaat kruunut

Kruunuun päädytään useimmiten sen vuoksi, että murtunutta tai reikiintynyttä hammasta on niin vähän jäljellä, ettei sen kestävä paikkaus muilla konstein onnistu.

Metallivapaat hammaskruunut myös suojaavat hammasta lohkeamiselta tukemalla jäljellä olevaa hammasrakennetta.
Nopea kehitys keraamiikan käytössä hammashoidossa on mahdollistanut kestävien, täysin oman hampaan väristen kruunujen ja siltojen valmistamisen, joilla parhaiten voidaan palauttaa hampaan luonnollinen ulkonäkö.

Kun metallia ei tarvitse enää käyttää kruunuissa vältytään myös tummilta kruunun reunoilta, joita usein nähdään vanhoissa metallokeraamisissa kruunuissa.

Silta

Hammassiltaa käytetään korvaamaan puuttuvia hampaita. Miksi se on tärkeää? Puuttuva hammas vaikuttaa ulkonäköön, muuttaa purentaa ja lisää vieressä oleviin hampaisiin kohdistuvaa purentarasitusta.

Silta tukeutuu hampaisiin, jotka ovat hammaskaaressa olevan aukon kummallakin puolella. Näiden tukihampaiden tulee olla hyvässä kunnossa antaakseen riittävän tuen sillalle.

Ensikäynnin yhteydessä määritämme sinulle parhaiten sopivan hoitomuodon.

Vanhojen kruunujen vaihtaminen uusiksi

Kruunuissa käytettävän posliinin valmistusmenetelmät ovat kehittyneet ja kruunuista saadaan erittäin vahvoja ja luonnollisen hampaan näköisiä. Monet potilaatkin haluavatkin vaihtaa vanhat, tummentuneet kruunut uusiin, esteettisesti parempiin. Toimenpide on yksinkertainen ja vaatii normaalisti vain kaksi käyntiä.

Uusi hymysi

Olkoon kyseessä yksittäinen hammas tai useamman hampaan kokonaisuus uusilla keraamisilla kruunuilla voidaan saada suuri parannus hymyyn.
Kruunujen päivittäinen kotihoito on samanlaista kuin omien hampaidenkin. on myös tärkeää huolehtia säännöllisistä hammastarkastuksista varmistaakseen parhaan mahdollisen kestävyyden.

Ota yhteyttä esteettisen hammashoidon keskukseeme saadaksesi lisätietoa hammaskruunuista ja rahoitusmahdollisuuksista.

 

Varaa aika jo tänään! puh. 020 155 38 37

Ota yhteyttä

As a proof of our excellence: