Ienalueenmuotoilu eli ienplastiikkaleikkaus

Jos ikenesi reunat ovat joko liian alhaalla tai liian ylhäällä tai hampaiden ienreunat ovat eri tasoilla etkä ole tyytyväinen hymyysi voit hyötyä ienplastiikkaleikkauksesta.

Voimakkaasti näkyvä ien, ”gummy smile” voi saada hampaasi näyttämään liian pieniltä kun taas hyvin ylhäällä oleva ien saa hampaan näyttämään pitkältä.

Hyvin korkealle vetäytyneet ikenet voivat paljastaa juurikalvon ja tämä puolestaan johtaa reikiintymiseen hampaan kiinnittymisen heikkenemiseen.

Ienmuotoilu on yksinkertainen, paikallispuudutuksessa tehtävä kosmeettinen toimenpide, jota käytetään usein muiden esteettisen hammashoidon yhteydessä, kuten ennen kruunujen tai laminaattien valmistamista.

Klinikkamme esteettiseen hammashoitoon perehtynyt hammaslääkäri Seppo Lindroos voi muotoilla ienrajasi niin, että ne muodostavat terveen ja kauniin kehyksen hymyllesi.

Koska tarvitaan ienmuotoilua?

Jos ikenesi reunat ovat joko liian alhaalla tai liian ylhäällä etkä ole tyytyväinen hymyysi voit hyötyä ienplastiikkaleikkauksesta. Tämä esteettisen hammashoidon toimenpiteen avulla, jota kutsutaan myös ienmuotoiluksi, voidaan korjata eri tasoilla olevat ienreunat ja saada aikaan hymy, josta voit olla ylpeä.

Mikä aiheuttaa epätasaisuuden ienreunoissa?

Useat tekijät voivat vaikuttaa siihen ovatko ienreunasi liian korkealla tai matalalla.

Ikenet, jotka peittävät suuren osan hammasta saavat hampaasi näyttämään pieniltä. Tämä saattaa olla perinnöllistä, johtuen yleisterveyden häiriöstä tai sen voi aiheuttaa tietyt lääkkeet.

Ikenet, jotka ovat liian korkealla saavat hampaasi näyttämään liian pitkiltä. Tätä kutsutaan myös termillä ienvetäytyminen eli ienkudos nousee ylöspäin ja paljastaa hampaan juuren pintaa. Esteettisen ongelman lisäksi tämä voi johtaa muihin ongelmiin, kuten hampaan reikiintymiseen ja hampaan kiinnittymisen heikkenemiseen.

Ienvetäytyminen voi myös olla merkki ientulehduksesta

Ienplastiikkaleikkaus: onko se tarpeellista?

Ienmuotoilua pidetään kosmeettisena toimenpiteenä. Useimmat potilaat haluavat ienplastiikkaleikkauksen parantamaan hymynsä ulkonäköä. Toiset potilaat tarvitsevat kuitenkin ienleikkausta osana välttämätöntä parodontaalista hoitoa kuten kruunun pidennys tai syventyneiden ientaskujen madaltaminen.

Kuinka paljon ienmuotoilu maksaa?

Ienplastiikkaleikkauksen kustannukset riippuvat siitä kuinka laajasta toimenpiteestä on kysymys. Neuvottele esteettiseen hammashoitoon perehtyneen hammaslääkärin kanssa toimenpiteen laajuudesta ja sen kustannuksista.

Ienmuotoilu: Mitä odottaa?

Ienplastiikkaleikkaus suoritetaan paikallispuudutuksessa ja toimenpide on kivuton. Hammaslääkäri käyttää kirurgin veistä, elektokauteria tai laseria ienkudoksen muotoiluun. Keskustele toimenpiteen suorittavan hammaslääkärin kanssa mikä tekniikka on sinun tapauksessasi sopivin.

Varaa aika jo tänään! puh. 0400 990 750

Ota yhteyttä

As a proof of our excellence: