Hammaslaminaatit

Keraamiset hammaslaminaatit

Hampaat voivat olla syystä tai toisesta lohjenneet tai säröilleet ja harmitusta voi aiheuttaa myös väärässä asennossa oleva tai väriltään tummunut hammas. Ongelmat ovat hampaiden lailla yksilöllisiä ja niistä kärsii yllättävän moni!

Hammaslaminaatti eli kuorikko on keramiikasta valmistettu ohut pinnoite, jonka avulla hampaat voidaan korjata näyttämään kauniilta, luonnollisilta ja terveiltä. Tarvitaan vain hyvin pieni hionta hampaan etupinnalta sillä uudenaikaiset laminaatit ovat hyvin ohuita ja kestäviä. On myös laminaatteja joiden valmistuksessa ei omaa hammasta tarvitse hio lainkaan.

Klinikkamme johtaja, hammaslääkäri Seppo Lindroos on ainoa suomalainen hammaslääkäri joka on saanut ESCD:n sertifioinnin esteettisessä hammashoidossa.   Voit varata hänelle maksuttoman konsultaatioajan kätevästi suoraan nettiajanvarauksestamme  täältä!

Hammaslaminaatti kiinnitetään hampaan etupinnalle. Laminaatilla voidaan nopeasti ja kivuttomasti muuttaa hampaan väriä, muotoa ja asentoakin. Hammaslaminaatilla voidaan palauttaa hampaan oikea muoto ja väri vaikka hampaasta olisi murtunut pala. Myös esimerkiksi juurihoidon vuoksi tummentunut hammas voidaan helposti korjata kauniiksi laminaatin avulla.

Hammaslaminaattien ja hammaskruunujen valmistustekniikat ovat kehittyneet nopeasti ja laminaatit ovat ohuempia ja kestävämpiä kuin aiemmin. Määrätyissä tilanteissa hammasta ei tarvitse hioa lainkaan ennen laminaatin kiinnitystä. Huolellisesti valmistettu keraaminen laminaatti palauttaa hampaan luonnollisen kauneuden.

Hammaslaminaattihoidon kustannukset vaihtelevat riippuen tapauksesta ja käytettävästä menetelmästä. Tämän vuoksi on tärkeää keskustella kokeneen esteettiseen hammashoitoon perehtyneen hammaslääkärin kanssa eri hoitovaihtoehdoista ennen hoidon aloittamista.

Kenelle suosittelen hammaslaminaatteja?

Hammaslaminaatti on yksi tehokkaimmista ja myös suosituimmista esteettisen hammashoidon menetelmistä ja hammaslaminaattia voidaan käyttää monenlaisten hammasongelmien hoitamiseen.

Yleisimmät niistä ovat:

  • lohjennut tai vahingoittunut hammas
  • väärässä asennossa oleva tai väärän muotoinen hammas
  • rako hamppaiden välissä
  • tummentunut tai värjääntynyt hammas
  • kulunut hammas

Epätasainen tai kulunut hammasrivistö voi aiheuttaa itsetunto-ongelmia, kun oma hymy ei tunnukaan riittävän kauniilta. Hampaat on onneksi mahdollista korjata kauniin tasaisiksi ja valkoisiksi hammaslaminaattien avulla. Oikein tehty laminaatti on valmistettu kiiltäväpintaisesta, omaa hammasta muistuttavasta materiaalista ja se säilyttää ajan kuluessa värinsä. Niillä saavutettu lopputulos on kuitenkin erittäin luonnollinen ja kestävä.

Hammaslaminaattien hoito on myös superhelppoa – käytännössä huollat niitä, kuten huoltaisit omia alkuperäisiä hampaitasi. Ammattitaitoiset suuhygienistimme opastavat ja auttavat jokaista asiakastamme henkilökohtaisesti laminaattien oikeaoppisessa huoltamisessa.

Esteettinen hammashoito sisältää joukon erilaisia toimenpiteitä, jotka on kehitetty parantamaan hampaiden ulkonäköä. Jokaisella meistä on oikeus kauniiseen ja luonnolliseen hammasrivistöön ja haluankin omalla panoksellani antaa suomalaisille enemmän syitä hymyyn sanoo hammaslääkäri Seppo Lindroos, Hammasklinikka Medident johtaja. Hän on ainoa suomalainen hammaslääkäri, joka on läpäissyt ESCD:n esteettisen hammaslääketieteen sertifiointiprosessin.

Hammaslaminaattien valmistus askel askeleelta

Vaihe 1: Suunnittelu
Hammaslääkäri Seppo Lindroos valokuvaa nykyiset hampaasi ja hymysi.
Hän kartoittaa huolellisesti toiveesi ja kirjaa mihin olet nyt tyytymätön ja millaisia muutoksia haluaisit hymyysi.
Suunnittelemme sinulle uuden hymyn käyttäen hänen asiantuntemustaan ja kymmenien vuosien kokemusta esteettisestä hammashoidosta. Meillä on myös käytössämme alan viimeisin suunnittelutekniikka.

Vaihe 2: 3 D mallinnus
Digitaalinen suunnittelu uudesta hymystäsi siirretään nyt kolmiulotteiseksi.
Voit nyt tarkastella uuden hymysi kaikkia yksityiskohtia varmistaaksesi että voimme siirtyä seuraavaan vaiheeseen.

Vaihe 3: Väliaikaiset
Seuraavassa vaiheessa Seppo Lindroos suorittaa hampaiden tarkan muotoilun. Tämä tapahtuu paikallispuudutuksessa. Hampaista otetaan digitaalinen tai analoginen tarkkuusjäljennös laboratoriota varten.
Hampaisiin asetetaan nyt väliaikaiset laminaatit jotka ovat muodoltaan täsmälleen samanlaiset kuin 3D mallinnuksessa on suunniteltu.
Sillä aikaa kun laboratoriossa valmistetaan lopullisia keraamisia laminaattejasi voit nyt testata väliaikaisten laminaattien avulla hampaiden muotoa, pituutta ja kokoa sekä niiden toimivuutta purennassa ja puheessa. Voit myös kysyä perheenjäseniesi tai tuttaviesi mielipidettä.
Tämä mahdollistaa sinulle varmistamaan että lopullinen uusi hymysi on sellainen jota olet aina toivonut.

Vaihe 4: Uusi hymysi
Lopulliset laminaatit ovat nyt valmiit ja ne ovat tismalleen samanmuotoiset kun hyväksymäsi väliaikaiset. Ne ovat paljon väliaikaisia luonnollisemman näköiset koska ne on valmistettu keramiikasta kerrostaen erikoistekniikalla. Tämä huipputekniikka vaatii erityistä osaamista ja kokemusta niin että varmasti päästään täydelliseen lopputulokseen.
Nyt olet valmis näyttämään uuden kauniin hymysi.

Maksuton konsultaatio

Medident on esteettisen hammashoidon klinikka ja hammaslaminaattien lisäksi palveluihimme kuuluu mm. hampaiden oikominen ilman rautoja ja hammasimplantit.

Mikäli haluat kuulla hammaslaminaateista tai muista esteettisen hammashoidon palveluistamme lisää, ole rohkeasti yhteydessä!
Klinikkamme johtaja, hammaslääkäri Seppo Lindroos on ainoa suomalainen hammaslääkäri joka on saanut ESCD:n sertifioinnin esteettisessä hammashoidossa.

Voit varata hänelle maksuttoman konsultaatioajan suoraan ajanvaraussivustoltamme täältä!

Lisätietoja maksuttomasta konsultaatiosta saat täältä.

keraamiset hammaslaminaatit Medident

Varaa aika jo tänään! puh. 020 155 38 37

Ota yhteyttä

As a proof of our excellence: