Usein kysyttyä

Miten saada valloittava hymy

En pidä hampaitteni ulkonäöstä, mitä tehdä?

Meillä on käytössämme suuri valikoima hoitotoimenpiteitä hampaiden ja hymyn kunnostamiseksi.

Katso kohta ”Esteettisen hammashoidon toimenpiteet” nähdäksesi miten olemme auttaneet muita potilaita, joilla on sama ongelma.

Varaa sitten aika hammaslääkäreillemme saadaksesi uuden hymyn.

Millaiset ihmiset hankkivat nykyään esteettisen hammashoidon palveluja?

Esteettinen hammashoito ei ole enää varattu vain malleille ja filmitähdeille. Uusien, kehittyneiden ja kivuttomien tekniikoiden avulla tämän päivän esteettinen hammashoito on kaikkien saatavilla, jotka ovat tyytymättömiä hymyynsä.

Paljonko esteettinen hammashoito maksaa?

Kuten useimpien palvelujen kohdalla, kustannukset vaihtelevat käytetyn ajan ja toimenpiteen vaativuuden mukaan. Yleensä hymyn kunnostaminen vaatii yhdistelmää hoitovaihtoehtoja, kuten hampaiden valkaisu, ienmuotoilu ja sidostettavien materiaalien (komposiitti paikka-aine tai posliini) käyttöä, jotta hampaista saadaan toimivat ja kauniit.

Paras tapa aloittaa on varata aika esteettiseen hammashoitoon perehtyneelle hammaslääkärimme, jonka kanssa voit selvittää, miten voit saavuttaa tavoitteesi. Hymysi parantaminen on investointi itseesi. Lue lisää hammashoitosi rahoitusmahdollisuuksista kotisivuiltamme.

Mitä hyötyä on esteettisestä hammashoidosta?

Valloittava hymy parantaa itseluottamusta, millä vuorostaan voi olla positiivinen vaikutus sosiaaliseen ja ammatilliseen elämäsi. Esteettinen hammashoito ei koske vain kaunista hymyä. Uusilla tekniikoilla ja materiaaleilla voidaan korjata myös taaempana sijaitsevat hampaat. Nyt hampaasi voivat näyttää hyvältä, lisätä terveyttäsi ja toimia moitteettomasti. Kaikkea samaan aikaan.

Onko hoito kivuliasta?

Pyrimme tekemään hoitokokemuksestasi niin rennon ja stressittömän kuin mahdollista. Nykyaikaisen tekniikan avulla voimme toteuttaa hoitosi ilman kipua.

Miksi menisin hammaslääkärille joka on AACD tai ESCD järjestön jäsen?

Hammaslääkäri, joka on AACD ja ESCD jäsen on osoittanut erityistä kiinnostusta uusiin teknologioihin ja menetelmiin, joiden avulla voidaan saavuttaa parempia tuloksia sinun hoidossasi. Yhteisöt tarjoavat monenlaisia koulutus- ja mentorointimahdollisuuksia auttaakseen hammaslääkärijäseniään saavuttamaan parhaat mahdolliset kliiniset taidot tuottamaan parasta mahdollista hoitoa potilailleen.

Kuinka monta käyntiä tarvitaan hymyni parantamiseen?

Tämä vaihtelee kunkin yksittäisen hoidon kohdalla, riippuen tarpeesta. Joskus voi merkittävästi parantaa suun terveyttä ja ulkonäkö vain parilla käynnillä. Pyrimme tekemään hoidosta mahdollisimman mukavaa. Voimme esimerkiksi varata hieman pidempiä käyntikertoja välttääksemme toistuvia matkoja. Keskustele aikatauluistasi hammaslääkärimme kanssa niin voimme laatia sinulle parhaiten sopivan suunnitelman. Jos aloitat tänään, uusi hymysi voi olla sinun nopeammin kuin luuletkaan.

Miltä uusi hymyni tulee näyttämään?

Esteettiseen hammashoitoon perehtynyt lääkärimme auttaa sinua valitsemaan oikean ulkonäön hampaillesi. Hammaslääkärimme voi käyttää apuna valokuvia (prosessi nimeltä kosmeettinen kuvantaminen), erityistä tietokoneohjelmaa ja malleja kuvatakseen miltä lopputulos tulee näyttämään. Joissain tapauksissa hammasta voidaan muotoilla suoraan suussa muutoksen visualisoimiseksi. Kysy hammaslääkäriltämme, mitä voidaan tehdä sinun kohdallasi saavuttaaksesi haluamasi hymyn.

Huomaavatko ihmiset, että minulle on tehty toimenpiteitä?

Tämä riippuu siitä, kuinka merkittäviä muutoksia on tehty, mutta yleensä ihmiset, jotka tuntevat sinut hyvin huomaavat, että hymysi on parantunut. Toiset panevat merkille kuinka hyvältä nyt näytät, mutta usein on vaikea sanoa miksi. Ja ne, jotka eivät ole koskaan tavannut sinua ennen ajattelevat vain, että sinulla on erityisen kaunis hymy!

Hammaslaminaatit

Jos hampaitani muotoillaan laminaateilla tai kruunuilla, miltä ne näyttävät?

Yleensä sementoitavien rakenteiden, kuten kruunut ja laminaatit (katso toimenpiteiden esittelyosio), valmistamiseen vaaditaan kaksi käyntiä: ensimmäisellä käynnillä hammas muotoillaan ja jäljennetään ja toisella valmis rakenne kiinnitetään.

Käyntien välille valmistetaan luonnollisen värinen väliaikainen rakenne ehkäisemään vihlomista, palauttamaan hampaan toiminnan ja luonnollisen ulkonäön.

Tuleeko hampaisiin, jossa on laminaatit, reikiä?

Hammaslaminaatit eivät kasvata tai vähennä reikiintymisriskiä. Säännöllinen ja oikein suoritettu kotihoito on tärkeää.

Miten uusien laminaattien väri sopii muihin hampaisiini?

Värin määritys tehdään huolellisesti potilaan kanssa. Usein laminaatit päädytään tekemään hieman vaaleammiksi kuin omat hampaat, jotka sitten valkaistaan ja luodaan näin uusi raikkaampi hymy.

Muuttavatko hammaslaminaatit väriä ajan kanssa?

Ei, keraamiset laminaatit eivät muuta väriä. Lue lisää laminaateista.

Hammasimplantit eli keinojuuret

Jos haluan hammasimplantteja miten minun tulisi toimia?

Implanttihoito alkaa, kuten kaikki hammashoidon toimenpiteet, tarkastus- ja suunnittelukäynnillä. Tutkimuksessa kartoitetaan hampaiden ja suun kunto, otetaan röntgenkuvat leukaluun kunnon ja muodon määrittämiseksi.

Tietojen pohjalta laaditaan hoitosuunnitelma.

Lue lisää hammasimplanteista.

Mitä minun pitää tietää ennen keinojuurileikkausta?

Hammaslääkäri Lindroos selittää sinulle perusteellisesti, mitä toimenpiteeseen sisältyy, miten valmistautua, mitä toimenpiteessä tapahtuu ja mitä on huomioitava leikkauksen jälkeen.

Aiheuttaako hammasimplantit kipua?

Itse toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa tai esilääkityksessä eli sedaatiossa. Toimenpide on käytännössä täysin kivuton.

Useimmat potilaat kokevat pientä epämukavuutta ensimmäisen ja toisen päivän jälkeen toimenpiteestä, mutta verrattuna hampaan poistoon, hammasimplantit ovat yleensä vähemmän kivuliaita.

Hampaiden valkaisu

Onko valkaisu vahingollista hampaille?

Käyttämämme edistyksellinen nanotekniikkaan pohjautuva valkaisumenetelmä ei vahingoita kiillettä tai muita hampaan rakenteita.

Voidaanko hampaani valkaista?

Useimmissa tapauksissa hampaat voidaan valkaista. Hampaat tulee puhdistaa hammaskivestä ennen toimenpidettä ja hammashoidon asiantuntijan on hyvä tutkia hampaat ennen valkaisua.

Tehoaako valkaisu paikkoihin, laminaatteihin tai kruunuihin?

Hampaiden valkaisulla on vain vähän tai ei lainkaan vaikutusta korjaaviin materiaaleihin, kuten posliini ja kruunut. Hampaat on siksi hyvä tarkistaa ennen hampaiden valkaisua.

Hampaiden terveys ja hoito

Mistä hampaiden reikiintyminen johtuu?

Hampaiden reikiintymistä aiheuttavat suussa olevat bakteerit, jotka reagoivat sokeriin ja ruoassa oleviin tärkkelyspitoisiin aineksiin. Tämä reaktio tuottaa happoa, joka vahingoittaa ajan kanssa kiillettä ja heikentää hammasta.

Miksi ikeneni vuotaa?

Ikenet vuotavat suussa olevien bakteerien aiheuttaman tulehduksen vuoksi.

Bakteerit, joita ei huolellisesti poisteta hampaiden pinnoilta, johtavat ienkudoksen ärsytykseen. Tätä ärsytystä kutsutaan ientulehdukseksi ja se johtaa ienkudoksen punoittamiseen, turpoamiseen ja ien alkaa vuotaa verta.

Hoitamatta ienärsytys johtaa hampaan kiinnityksen heikkenemiseen.

Pitääkö minun käyttää hammaslankaa?

Kyllä! Hammaslangan käyttö poistaa bakteeriplakin joka kertyy hampaiden väliin. Hampaiden harjaus yksinään ei pysty poistamaan tätä. Ajan mittaan nämä puhdistamatta jääneet bakteerit voivat aiheuttaa reikiintymistä hampaiden väliin.

Mistä johtuu pahanhajuinen hengitys?

Pahanhajuinen hengitys eli halitosis voi johtua monista tekijöistä. Yleisin syy on bakteerit suussa ja kielen pinnalla. Nämä bakteerit tuottavat tuoksuvia yhdisteitä. Joissakin tapauksissa syy pahanhajuiseen hengitykseen voi olla peräisin ruoansulatuselimistöstä.