Valkoisia täpliä hampaissa – miten hoidetaan?

Valkoiset laikut tai täplät hampaassa voivat olla hyvinkin häiritseviä jos ne sijaitsevat etuhampaissa. Laikut johtuvat tavallisesti mineraalipitoisuuden alenemisesta hampaan pintakerroksessa, kiilteessä. Myös pitkäkestoisen oikomishoidon seurauksena voivat hampaisiin kiinnitetyt oikomiskojeiden braketit jättää täpliä hoidon jälkeen. Juomaveden mukana saatu liiallinen fluorin määrä (fluoroosi) voi aiheuttaa laikkuja hampaisiin. Hammaslääkärit kutsuvat tätä ilmiötä hypokalsifikaatioksi ja valkoisia laikkuja hypoplasiaksi.

Kosmeettisen haitan lisäksi tämä ongelma voi myös johtaa hampaan heikkenemiseen koska valkoinen täplä on usein myös merkki alkavasta reiästä.

Miten niitä voidaan hoitaa?

Usein ajatellaan että valkoiset täplät tai hampaiden pilkullinen pinta katoaa kun hampaat valkaistaan. Valitettavasti täplät voivat jopa korostua valkaisussa jääden huomattavasti vaaleammiksi kuin muu osa hammasta.

Aikaisemmin oli ainoana mahdollisuutena peittää ne joko paikka-aineella tai keraamisilla laminaateilla. Kumpikin menetelmä vaatii kuitenkin hampaan oman terveen rakenteen poistamista, jota pyritään nykyään välttämään.

Meillä Medidentissä on käytössä nykyaikainen esteettisen hoidon menetelmä – ns. resiini-infiltraatio, jonka avulla voimme palauttaa hampaan alkuperäisen värin käyttämättä poraa.

Tämän hampaan omaa kudosta säästävän tekniikan avulla voimme häivyttää värierot hampaiden pinnalla.

Miten hoito suoritetaan?

Aluksi ikenet suojataan valokovetteisella iensuoja-aineella. Tämän johdosta toimenpide on turvallinen ja voidaan suorittaa myös lapsille.

Suojauksen jälkeen hampaan pintaa käsitellään kemiallisesti erikoisliuoksella jotta pinnan huokoset avautuvat.

Seuraavaksi hampaan pinta käsitellään 99%:lla etanolilla joka kuivattaa valkoiset täplät. Lopuksi pinnalle levitetään ohut kerros sidostusainetta joka korvaa vaaleat alueet hampaan sisällä ja muuttaa värin takaisin hampaan omaan sävyyn.

Hoito on täysin kivutonta ja se voidaan toteuttaa täysin turvallisesti iästä riippumatta.

Medidentin resiini infiltraatio -hoito on pysyvä eikä vaadi ylläpitoa. Jos lopputulos ei yhden kerran jälkeen ole riittävä, voidaan hoito uusia.

Hampaiden valkaisu ennen laikkujen poistoa parantaa lopputulosta. Paras tulos saavutetaan klinikallamme käytetyllä nanotekniikkaan perustuvalla menetelmällä.

Älä anna valkoisten laikkujen turmella kaunista hymyäsi!

Varaa maksuton konsultaatioaika tästä tai numerosta 0400 990 750.