Puuttuvan hampaan voi korvata kivuttomasti. “Eräs asia yllättää aina potilaat”, sanoo hammaslääkäri Seppo Lindroos

Hammasimplantin asennus on nykyään oikein tehtynä kivuton toimenpide. Mini-invasiivinen, eli kudosta säästävä leikkausmenetelmä on turvallinen, nopea, kivuton ja tarkka. Myös toipumisaika toimenpiteestä on lyhyempi.

Monet ihmiset välttelevät suotta puuttuvan hampaan korvaamista. Joskus se johtuu kiireisestä elämänvaiheesta tai itselle sopivan hoitopaikan etsimisestä. Joskus syynä voi olla pelko kivuliaasta operaatiosta. Hoidot ovat kuitenkin kehittyneet valtavasti. 

– Eräs asia yllättää aina potilaat. Kehittyneen hoitomenetelmän ansiosta saamme usein kuulla, että potilaamme ovat yllättyneitä, kuinka helppoa ja kivutonta hammasimplanttihoito on. Suurimmalla osalla potilaista ei ole kipua lainkaan toimenpiteen aikana ja hyvin vähäisiä oireita jälkikäteen, kertoo hammaslääkäri Seppo Lindroos.

Miksi sinun ei tarvitse jännittää toimenpidettä

Hammasimplantit toimivat oman hampaan juuren korvaajina ja hammasimplantin varaan voidaan valmistaa hammaskruunu tai useamman hampaan puuttuessa silta. Hammasimplantti on luonnollisen näköinen ja tuntuu omalta hampaalta. 

Hammasklinikka Medidentin johtaja Seppo Lindroos rohkaisee kymmenien vuosien kokemuksella potilaita hammasimplanttihoitoon, joka on kehittynyt valtavasti viime vuosina. 

– Olemme kehittäneet mini-invasiivisen ja potilaan huomioonottavan hoitokonseptin tehdäksemme käynnin mahdollisimman miellyttäväksi ja kivuttomaksi, hän kertoo.

Turvallinen, nopea, kivuton ja tarkka

Hammasimplantin laittoa ei tarvitse jännittää. Alue, johon implantti asennetaan puudutetaan ja puudutusalueella voidaan käyttää ensin puuduttavaa voidetta vähentämään piston aiheuttamaa epämukavuutta.

– Jotta potilaalla on turvallinen olo, kerromme hoidon aikana mitä parhaillaan tehdään ja mitä tapahtuu seuraavaksi. Sovimme myös potilaan kanssa yhdessä hoidon aikaisesta viestittelystä. Potilas voi vaikuttaa hoidon kulkuun vaikkapa nostamalla kättään tauon pitämiseksi, Lindroos selittää.

Lääkärin kanssa voi aina myös keskustella keinoista, joilla pelkoa voi lievittää. Esimerkiksi suun kautta otettava rauhoittava esilääke voi auttaa alkuvaiheessa, jos pelko on paha.

Medidentin Seppo Lindroos on hammasimplanttien ja esteettisen hammashoidon huippuosaaja.

Seppo Lindroos on hammasimplanttien ja esteettisen hammashoidon huippuosaaja.

Neljä syytä korvata puuttuva hammas 

Hampaiden terveys ja hyvä kunto vaikuttavat ruokavalioon. Tutkimukset osoittavat, että aikuiset, joilla on puuttuvia hampaita, eivät vain syö vähemmän, vaan heidän ruokavalionsakin on yleensä huonompi. Korvaamalla puuttuvat hampaat, voi taas syödä ja nauttia kaikesta mistä pitää. 

Terve, kaunis hymy parantaa myös yleistä hyvinvointia, jonka ansiosta olo tuntuu terveemmältä. Suun hyvinvointi ja yleinen terveys ovat yksi ja sama. Hyvän yleisterveyden kannalta on välttämätöntä, että hampaat ja ikenet ovat terveitä. 

Hampaat voivat kertoa paljon ihmisen terveydestä ja iästä. Terve ja houkutteleva hymy kunnossa olevilla hampailla saa ihmisen näyttämään terveeltä ja nuorekkaalta. Hampaiden korjaus ja puuttuvien hampaiden korvaaminen implanteilla antaa kasvoille terveemmän ja nuorekkaamman ulkonäön. 

Vaikka hammasongelmat eivät näkyisi ulospäin, antaa näiden ongelmien ratkaiseminen lisää itsevarmuutta ja hymykin irtoaa helpommin. Hymyilyllä on vahva yhteys onnellisuuteen ja se parantaa mielialaa. Tämä taas johtuu siitä, että hymyillessämme aivoista vapautuu hyvänolon hormoneja.

Älä anna terveyden odottaa

Hammasimplanttihoito on kuitenkin tavanomaista hoitoa haastavampaa ja vaatii erikoisosaamista. Tärkein hoidon lopputulokseen vaikuttava seikka onkin hoidosta vastaavan hammaslääkärin osaaminen.

– Jokainen ansaitsee kauniin hymyn, Seppo Lindroos sanoo vuosikymmenten kokemuksella. 

Varaa maksuton konsultaatioaika Seppo Lindroosin Medident-klinikalle oman tilanteesi kartoittamiseksi.