Neljä syytä korvata puuttuva hammas implantilla

Monet tutkimukset osoittavat, että kiinnitämme paljon huomioita muiden ihmisten hampaisiin ja hymyyn. Hymy on usein ensimmäinen asia, johon katseemme osuu vieraassa ihmisessä. Kaunis hymy ei ainoastaan näytä hyvältä vaan tuo hymyilijälle myös lisää itseluottamusta.

Moni on saattanut elää vuosia tyytymättömänä omaan hymyynsä. Omaa terveydenhoitoa on saatettu siirtää esimerkiksi lasten hoidon tai työelämän kiireiden vuoksi. Voi myös olla, että korkealaatuisia hammaspalveluja ei vain ole ollut saatavilla. Ei ole kuitenkaan koskaan liian myöhäistä palauttaa kaivattu hymy. 

Hammasimplanteilla voi esimerkiksi kivuttomasti korvata oman hampaan juuren ja hammasimplantin varaan voidaan valmistaa hammaskruunu tai useamman hampaan puuttuessa silta. Hammasimplantti on luonnollisen näköinen ja tuntuu omalta hampaalta. 

Hammasklinikka Medidentin johtaja Seppo Lindroos kertoo vuosikymmenten kokemuksella, että puuttuvan hampaan korvaaminen lisää paitsi terveyttä myös yleistä elämänlaatua ja hyvää oloa. 

Oletko tullut ajatelleeksi näitä Lindroosin luettelemia keskeisiä hammasimplantin hyötyjä?

1. Voit syödä ja nauttia kaikesta mistä pidät

Hampaiden terveys ja hyvä kunto vaikuttavat ruokavalioon. Tutkimukset osoittavat, että aikuiset, joilla on puuttuvia hampaita, eivät vain syö vähemmän, vaan heidän ruokavalionsakin on yleensä huonompi. 

2. Terve, kaunis hymy parantaa yleistä hyvinvointiasi ja tunnet olosi terveemmäksi

Terve, kaunis hymy parantaa myös yleistä hyvinvointia, jonka ansiosta olo tuntuu terveemmältä. Suun hyvinvointi ja yleinen terveys ovat yksi ja sama. Hyvän yleisterveyden kannalta on välttämätöntä, että hampaat ja ikenet ovat terveitä. 

3. Kasvosi näyttävät nuoremmilta

Hampaat voivat kertoa paljon ihmisen terveydestä ja iästä. Terve ja houkutteleva hymy kunnossa olevilla, suorilla hampailla saa näyttämään terveeltä ja nuorekkaalta. Toisaalta puuttuvat, vaurioituneet tai kellastuneet hampaat voivat saada henkilön näyttämään paljon ikäistään vanhemmalta. 

Hampaiden korjaus ja puuttuvien hampaiden korvaaminen implanteilla ei ainoastaan paranna hampaiden ulkonäköä, vaan antaa myös kasvoille myös terveemmän ja nuorekkaamman ulkonäön.

4. Itseluottamuksesi kasvaa

Vaikka hammasongelmat eivät näkyisi ulospäin, antaa näiden ongelmien ratkaiseminen lisää itsevarmuutta ja hymykin irtoaa helpommin. Hymyilyllä on vahva yhteys onnellisuuteen ja se parantaa mielialaa. Tämä taas johtuu siitä, että hymyillessämme aivoista vapautuu hyvänolon hormoneja.

Älä anna terveyden odottaa

Hammasimplanttihoito on tavanomaista hoitoa haastavampaa ja vaatii erikoisosaamista. Tärkein hoidon lopputulokseen vaikuttava seikka onkin hoidosta vastaavan hammaslääkärin osaaminen.

– Jokainen ansaitsee kauniin hymyn, Seppo Lindroos sanoo vuosikymmenten kokemuksella.

Varaa maksuton konsultaatioaika Seppo Lindroosin Medident-klinikalle oman tilanteesi kartoittamiseksi. 

Seppo Lindroos on erikoistunut hammasimplantteihin ja esteettiseen hammashoitoon