Helsingin Sanomien tiedetoimittaja kävi tutustumassa huippumoderniin hammasimplanttihoitoon Medidentissä

Hammasklinikka Medident tarjoaa nyt potilailleen uusinta hammasimplanttitekniikkaa keinojuurihoidoissa. Käytämme implanttien asennuksessa kolmiulotteista röntgenkuvantamista ja digitaalista suun skannausta, joiden avulla voimme taata äärimmäisen tarkan ja turvallisen leikkaustuloksen.

Tämän uuden tekniikan avulla voimme tarjota potilaillemme turvallisempaa, tarkempaa ja kivuttomampaa implanttihoitoa. Digitaalisesti ohjattu implanttikirurgia vaatii myös vähemmän hoitokäyntejä ja toipuminen on nopeampaa.

Tekniikan merkittävät edut kiinnostavat ja Helsingin Sanomien tiedetoimittaja Tanja Vasama kävi perehtymässä tähän mullistavaan leikkaustekniikkaan, jota Medidentin johtaja, hammaslääkäri Seppo Lindroos käyttää työssään.

”Implantin asennus ei ole koskaan ollut näin turvallista ja tarkkaa. Tietokoneohjattu implanttihoito tekee toimenpiteestä potilaalle myös miellyttävämpää, ja toipuminen on nopeampaa”, todetaan julkaistussa artikkelissa.

Toisin kuin perinteisessä menetelmässä, tietokoneavusteisessa implanttihoidossa potilaan suun pehmytkudosta ei tarvitse leikata auki. Suuhun porataan ainoastaan keinojuuren kokoinen kolmen neljän millin reikä, kun perinteisesti implantin laitto on vaatinut ienalueen avaamista noin parin sentin alueelta. Suurempi haava lisää tulehdusriskiä.

Implanttihoito toteutetaan uudenlaisella tietokoneohjatulla menetelmällä. Seppo Lindroos kuvaa sitä suorastaan vallankumoukselliseksi.

Avainsana on kolmiulotteinen kuvantaminen. Se on hammaslääkärille kuin uusi maailmankartta, joka helpottaa työtä ja tekee siitä entistä tarkempaa.

Lue koko artikkeli täältä: www.hs.fi/tiede/art-2000006052679.html

Hammaslääkäri Seppo Lindroos käyttää työssään täysin digitaalisesti ohjattua implanttikirurgiaa. Yhdistämällä digitaalinen, kolmiulotteinen röntgenkuvantaminen, 3D -skannaus ja ohjaintulostus voidaan laatia virtuaalinen hoitosuunnitelma ja tulostaa leikkausohjain toimenpidettä varten.

Implantin asennus ei ole koskaan ollut näin turvallista ja tarkkaa. Digitaalisesti ohjattu implanttikirurgia on paras tapa korvata hammas on kyseessä sitten yksittäinen puuttuva hammas tai vaikkapa kokonaan hampaaton leuka.

Varaa maksuton konsultaatioaika hammaslääkäri Seppo Lindroosille kuullaksesi miten helppoa ja kivutonta on nykyaikainen implanttihoito tästä.